Copy

 

Nieuwsbrief Sport & Society

Sport & Society is een kennis- en innovatienetwerk opgericht door de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht dat de maatschappelijke betekenis van sport wil begrijpen. Het netwerk vormt een bundeling van hoogwaardige onderzoeks- en kennisinstituten en richt zich op kennisontwikkeling, innovatie en toepassing van kennis op het vlak van sport en samenleving. 

In deze nieuwsbrief staan onderzoeken en onderzoekers rond het thema Onderwijs & Sport centraal.

Internationalisering in het sportonderwijs
 

De master Sportbeleid & Sportmanagement (USBO, Universiteit Utrecht) heeft een internationaler karakter gekregen. Daarnaast verkent de USBO de mogelijkheden voor een internationale master. Sport & Society sprak met Inge Claringbould - coördinator van de sportmaster. Lees verder.

Sport in HU-onderwijsvisie van Faculteit Maatschappij en Recht

De Faculteit Maatschappij en Recht van de Hogeschool Utrecht kent sinds kort het strategisch thema 'sport'. In dit artikel leest u hoe er volgens projectleider Froukje Smits invulling kan worden gegeven aan de verbinding tussen de HU-onderwijsvisie en het strategisch thema sport. Lees meer.

Onderzoekers in de spo(r)tlights
 

Dit keer staan studenten van de Hogeschool Utrecht centraal in deze rubriek. Melissa Verbeek, Annemieke Stigter en Eline Vergeer vertellen over hun afstudeeronderzoek in opdracht van de Judobond Nederland. Benieuwd naar hun ervaringen? Lees meer.

Studenten Advieskunde aan de slag voor Kenniscentrum Sport


In de cursus Advieskunde (USBO, Universiteit Utrecht) leren studenten kennismaken met organisatieadvies. Tussen november-februari jl. ging een groep studenten van het vak aan de slag met een opdracht van Kenniscentrum Sport. In dit artikel vertelt oud-deelnemer Dominique Smeets over zijn ervaringen. Lees hier verder.

Agenda
 

- 25 April: Sportinnovator netwerkbijeenkomst: Kennis Agenda Nederland Sport (KANS)
4 Mei: Deadline focusgebied Sport & Society (Universiteit Utrecht) Seed Money Call 2016

11/12 November: 3rd European Workshop on Clinical Pediatric Exercise Testing

Meer informatie


Wil je meer weten over Sport & Society of wil je je aansluiten bij Sport & Society?

Kijk op de website voor meer informatie.

  
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn
Twitter
Twitter
Email
Email
Sport & Society - Sport, samenleving, onderzoek en onderwijs 

Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief, klik dan onderaan deze nieuwsbrief op: unsubscribe from this list.