Copy

 

Nieuwsbrief Sport & Society

Sport & Society is een kennis- en innovatienetwerk opgericht door de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht dat de maatschappelijke betekenis van sport wil begrijpen. Het netwerk vormt een bundeling van hoogwaardige onderzoeks- en kennisinstituten en richt zich op kennisontwikkeling, innovatie en toepassing van kennis op het vlak van sport en samenleving. Neem ook een kijkje op de website van Sport & Society.

Oratie prof. dr. Kristine de Martelaer

 

Op 14 december 2016 wordt Kristine de Martelaer officieel benoemd tot hoogleraar Pedagogiek en onderwijskunde van Lichamelijke Opvoeding. Lees hier hoe zij haar leerstoel in gaat richten.

Gezond ouder worden door internet en de gemeenschap

 

Een groot project waar onder andere de Hogeschool Utrecht aan deelnam, neemt het initiatief om een gezonde levensstijl bij ouderen te stimleren. Aly Gruppen en Jeroen Knevel vertellen hierover. Lees het artikel hier.

Aankondiging filmreeks 'Forever Young?'

 

In samenwerking met Studium Generale organiseert de Vitality Academy een filmreeks. Een drietal films over de paradox van het ouder worden zullen plaatsvinden. Lees hier de aankondiging.

Dopingonderzoek in het nieuws

 

Op 18 november 2016 is Olivier de Hon gepromoveerd op zijn proefschrift 'Zoeken naar het juiste evenwicht'. Inmiddels is hij hiermee meermaals in de media verschenen. Klik hier voor een nieuwsoverzicht.

Seminar sportdeelname jongeren

 

Op donderdag 8 december 2016 organiseren Noortje van Amsterdam en Jacco van Sterkenburg een seminar. Het thema zal zijn: de impact van gender, etniciteit en religie op sportdeelname van jongeren. Ze vertellen meer over de reden dat zij dit organiseren en hoe zij tot het onderwerp gekomen zijn. Lees hier het artikel.

Een nieuw type voetbalclub

 

Op 16 december promoveert Frank van Eekeren op zijn proefschrift 'De waardenvolle club. Het besturen en managen van publieke waardencreatie in voetbalorganisaties'. Lees het artikel hier waarin hij het onderwerp toelicht, onder andere aan de hand van een animatie.

Agenda

- 8 december: Seminar Sport & Society
- 14 december: Oratie Kristine de Martelaer
- 16 december: Promotie Frank van Eekeren

- 27 februari, 27 maart en 1 mei: Films 'Forever Young?'

Meer informatie


Wil je meer weten over Sport & Society of wil je je aansluiten bij Sport & Society?

Kijk op de website voor meer informatie.

  
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn
Twitter
Twitter
Email
Email
Sport & Society - Sport, samenleving, onderzoek en onderwijs 

Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief, klik dan onderaan deze nieuwsbrief op: unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sport & Society · Geef een locatie op · Utrecht, Ut 3513AH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp