Copy

 

Nieuwsbrief Sport & Society

Sport & Society is een landelijk kennis- en innovatienetwerk dat de maatschappelijke betekenis van sport wil begrijpen. Het netwerk vormt een bundeling van hoogwaardige onderzoeks- en kennisinstituten en richt zich op kennisontwikkeling, innovatie en toepassing van kennis op het vlak van sport en samenleving. 

In deze nieuwsbrief staan onderzoeken en onderzoekers rond het thema Jeugd & Sportverenigingen centraal.

Le Grand Départ Utrecht 2015: Een feest voor de stad
 

Op 14 januari werden de resultaten van het onderzoek naar de organisatorische, economische en maatschappelijke legacy van Le Tour Utrecht gepresenteerd.  Lees meer over de bevindingen van de evaluatie.

Consumentisme in de sport: een twijfelachtige claim?

Onlangs promoveerde Jan-Willem van der Roest aan de Universiteit Utrecht. Voor Sport & Society schreef hij een column. Benieuwd naar de resultaten van zijn onderzoek? Lees zijn column hier.

Onderzoekers in de spo(r)tlights
 

Dit keer niet één maar twee onderzoekers in de spo(r)tlights. In deze editie staan Sofie van den Hombergh (Challenge010) en Inge Scheijmans (Trainerskracht) centraal. Benieuwd naar hun onderzoeken en raakvlakken met jeugd en sportverenigingen? Lees het artikel hier. 

Research Project Brazil


In mei en juni 2015 onderzochten 27 studenten Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht de impact van sociale initiatieven rond het WK en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Op 25 november 2015 vond het symposium plaats waarin de resultaten werden gepresenteerd. Lees meer.

Netwerk Sport & Society viert haar 3-jarig bestaan
 

In 2012 werd het landelijke netwerk Sport & Society opgericht. Op 2 november 2015 werd de impact van het netwerk gevierd tijdens een netwerkbijeenkomst, waar tevens de ambities en mogelijkheden voor verdere samenwerking werden benadrukt. Lees hier meer.

Agenda
 

3 februari: Werkconferentie 'Naar een nationale kennisagenda sport'

11/12 november: 3rd European Workshop on Clinical Pediatric Exercise Testing

Meer informatie


Wil je meer weten over Sport & Society of wil je je aansluiten bij Sport & Society?

Kijk op de website voor meer informatie.

  
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn
Twitter
Twitter
Email
Email
Sport & Society - Sport, samenleving, onderzoek en onderwijs 

Wil je je afmelden voor deze nieuwsbrief, klik dan onderaan deze nieuwsbrief op: unsubscribe from this list.