Wordt deze email niet juist weergegeven? Bekijk hem in je browser.

Laatste loodjes bestaan niet

Beste lezers,

Omdat ik half mei hoop te bevallen van onze tweede zoon is het sturen van deze eerste nieuwsbrief meteen ook het laatste loodje voordat ik met verlof ga. Hoewel, laatste loodje?
Als ondernemer ben je eigenlijk nooit klaar met je werk. In mijn hoofd zwerven nog allerlei ideeën en 'to do' dingen die ik eigenlijk nog nog zo graag voor mijn bevalling uit zou willen voeren. Gelukkig is er een wijs stemmetje in mijn hoofd die me regelmatig vertelt dat m'n verlof er niet voor niets is.

Werk in opdracht zit er dus tot begin augustus even niet in, maar ik zal wel op andere manieren actief blijven voor Studio Neeltje. Ik zal bijvoorbeeld nog regelmatig te vinden zijn op Facebook en Twitter. Daarnaast blijf ik bloggen over wat me bezig houdt tijdens mijn verlof. Maar maak je geen zorgen. Om mij hierin bij te staan zullen er de komende maanden verschillende creatieve gastbloggers een artikel op mijn blog publiceren, hou deze dus in de gaten! (Volg hem bijvoorbeeld via email).

Nu even terug naar deze nieuwsbrief. Het is natuurlijk leuk om te schrijven over mijn projecten, maar omdat ik hoofdzakelijk werk voor kleine ondernemingen met grote ambities hoop ik ook inhoud te brengen waar mijn ondernemende lezers zelf iets aan hebben. Naast mijn eigen nieuws dus ook tips, columns en handige downloads gericht op (visuele) communicatie.
Onderaan deze nieuwsbrief een eerste bijdrage hiervoor in de vorm van een gastcolumn van ondernemerscoach Noeky Karreman: Ode aan de balpen...waarom direct mail niet werkt.

Reacties, tips, bijdrages en aanvullingen zijn zeer welkom. De eerstvolgende nieuwsbrief zal in augustus verschijnen. Voor nu wens ik jullie fijne lente- en zomermaanden!

Cora Verhagen - Studio Neeltje

Verlofkorting Moosmade

Misschien ben je al bekend met mijn ontwerpen voor webwinkel Moosmade?
Afgelopen maand ontwierp ik voor haar een aantal nieuwe stempels en jij kunt stemmen welke er in haar shop gaan komen. Zin om ook te stempelen? Tot en met 31 juli kun je in de Moosmade shop 10% korting krijgen op haar hele assortiment. Gebruik de code #verlofkorting

Boekentip

Soms lees je een boek waarvan je eigenlijk zou willen dat anderen dit ook zouden lezen. Onlangs las ik het boek: Social media marketing voor ZZP-ers van Marlies van der Meer. Een aanrader voor iedere ondernemer die meer kennis en inzicht wil hebben in manieren om zich professioneel te presenteren op social media vlak.
Lees meer over dit boek op de site van Meer Advies.


Afgelopen maanden ontwikkelde ik o.a...

...mijn eigen nieuwe Studio Neeltje website
...een nieuwe website voor WIllens & Wetens
...een nieuwe website voor Dubbelknus
...een huisstijl voor Margot Fokke
...een huisstijl voor Blij & Gezond

Komende maanden:

...zal er in juni een leuke zomerse gratis download op mijn blog staan,
...zullen er in de webshop van Stickerop.nl de eerste muurstickerontwerpen van Studio Neeltje verschijnen!
...hoop ik weer eens wat mooie momenten te kunnen besteden aan vrij tekenwerk op papier.
...ga ik heerlijk genieten van mijn verlof ;-)

Gastcolumn van ondernemerscoach Noeky Karreman.

Ode aan een balpen...Hoe direct mail niet werkt.

Ik wist niet dat ze nog bestonden. Van die traditionele direct mail-brieven waarin het betreffende promotieproduct als voorbeeld wordt meegestuurd. Vandaag ontving ik zo'n brief. Nog net gepersonaliseerd, maar verder nodigt het geheel niet uit tot lezen. Als promotieartikel is een pen bijgevoegd met mijn bedrijfsnaam en postcode erop gedrukt. Mijn bedrijfsnaam is gelukkig niet raar afgebroken, zoals de vorige pen met opdruk die ik een tijd geleden ontving. Maar wat mijn postcode nou toevoegt aan mijn reclameboodschap? Geen idee.

Aangezien ik de kop van de brief al hilarisch vind ('Geef u verkoop een facelift met de .....-pen', inclusief typefout dus!), lees ik toch verder. Hoe kan zo'n pen er in hemelsnaam voor zorgen dat ik meer klanten krijg? Maar het kan nog mooier. In tijden heb ik niet zo'n wollig verkoopverhaal over een simpel product als een pen gelezen. Ik citeer: "Stelt u zich eens voor hoe uw klanten de moderne stijl (..), de opvallende chroomaccenten en unieke geribbelde rubberen greep zullen waarderen. Deze elegante en verfijnde klik-actiepen met gepolitoerde (?), gelakte huls creëert de perfecte achtergrond voor uw persoonlijk reclamebericht".

Vervolgens komt de belofte dat mijn klanten 'onder de indruk zullen zijn' als ik hun dit 'buitengewone advertentiegeschenk' aanbiedt. Zij zullen 'hun gevoelens met al hun vrienden delen die dit buitengewone geschenk van hoog niveau opmerken en bewonderen'.

Ik heb in tijden niet zo'n prachtige ode aan de balpen gelezen! Ik geneer me bijna dat ik nog nooit balpennen met mijn bedrijfsnaam erop gebruikt heb. Wat een marketingkansen heb ik laten liggen, dat heb ik me nooit gerealiseerd.......

Maar me aangetrokken voelen te bestellen? Nee, niet echt. De brief vervolgt trouwens met een schreeuwerige alinea in drie verschillende lettertypes, vol met spelfouten. De copywriter (wie zou zoiets schrijven?) mocht zich duidelijk alleen maar met de eerste alinea's bezighouden.

Zonde van het geld, het papier en de inspanning, deze mailing. Gelukkig schrijft de pen wel lekker! Al kan ik zelf de opdruk niet lezen, want ik ben linkshandig en dan staat de tekst dus aan de 'achterkant'.....
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Deze column verscheen eerder op Noeky's blog. Noeky Karreman (Karreman 010°) ondersteunt kleine (creatieve) ondernemingen en zzp-ers die hun bedrijf zakelijk beter willen organiseren en meer declarabele uren willen maken door middel van individueel advies en coaching, e-advies en het geven van trainingen.
Bezoek de site van Karreman 010°.
 

Copyright © 2012 Studio Neeltje, Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp