Copy
3e jaargang #10 - april 2017
AmerZine is uit!

In de nieuwe AmerZine vertellen Lizzy en Rietje over hun broer Tommie en hoe zij met hem contact maken. Ook kunt u lezen over het project Dagbesteding, waarbij cliënten meedoen midden in de maatschappij. Verder is er aandacht voor de expertise specialistische verpleegzorg en kijken we een dag mee bij Melchior, een locatie van Christophorus.
 
Bekijk en lees de nieuwe AmerZine
Amerpoort werkt met LACCS
LACCS is een afkorting voor Lichamelijk welzijn, Alertheid, Contact, Communicatie en Stimulerende tijdsbesteding. Er is sprake van een goed leven als op al deze vijf gebieden een goede score is. In een speciaal magazine vertellen Amerpoort-collega's en familieleden over wat de LACCS-visie voor hen betekent.

Download hier het magazine
Kom naar de Dementietafel
Op 11 april 2017 organiseren Abrona, Amerpoort, Bartiméus, Reinaerde, Sherpa, Zideris en VGU samen een Dementietafel. Het thema dit keer is Levensverhalen. De avond in Veenendaal is voor mensen met een verstandelijke beperking en (vermoedens van) dementie en zij die bij hun zorg en ondersteuning betrokken zijn.

Lees verder
Amerpoort ontwikkelt VraagApp
Vanaf september 2017 kunnen mensen met een lichte verstandelijke beperking direct antwoord krijgen op hun alledaagse vragen via de online service VraagApp. Een community van vrijwilligers beantwoordt de vragen. De online service is een antwoord op het feit dat steeds meer mensen de samenleving als complex ervaren en veel mensen op zoek zijn naar flexibel vrijwilligerswerk.

Meer weten?
Pontonboten Loosdrecht te huur
Amerpoort heeft twee prachtige pontonboten in Loosdrecht liggen. Vanaf april tot en met september zijn deze boten te huur en kunt u door de prachtige natuur van de Loosdrechtse Plassen en de Vecht varen. De boten zijn voorzien van twee zonne-/regenluifels, luxe zitbanken en geschikt voor mensen in een rolstoel.

Boek hier een boot
Nieuwe film over verpleegzorg
Mensen met een verstandelijke beperking krijgen vaak op relatief jonge leeftijd ouderdomsverschijnselen. Zij kunnen natuurlijk oud worden op de huidige woonplek. Maar als ze in korte tijd erg achteruit gaan en in hun laatste levensfase komen, is het vaak beter om verpleegzorg te krijgen. Cliënten kunnen binnen Amerpoort verhuizen naar een woning die speciaal is ingericht voor het leveren van intensieve zorg.

Bekijk de film
Matthijs geeft gastles over Spoor A
Matthijs Klok, coördinerend begeleider van locatie Het Kwatrijn in Soest, heeft een gastles gegeven aan het ROC Midden Nederland in Utrecht. Een dubbele klas BOL (beroeps opleidende leerweg) leerlingen van de MZ opleiding had gevraagd of Amerpoort een les wilde verzorgen over Spoor A: de visie en werkwijze van Amerpoort bij het werken met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.

Lees verder...
Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn
Amerpoort doet sinds dit jaar mee aan het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn. Het register waarschuwt zorgaanbieders op het moment dat een medewerker solliciteert die zich schuldig heeft gemaakt aan diefstal, mishandeling en/of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het doel is dus preventie en het voorkomen van recidive.

Lees verder
Amerpoort
Postbus 1020
3740 BA Baarn

e-mail: nieuwsbrief@amerpoort.nl
telefoon: 035 647 55 55
www.amerpoort.nl