Copy
Schrijfprikkels - Van creativeren naar concreet resultaat
Beste Saskia,

Soms ontstaan nieuwe woorden als ik met teksten bezig ben. Dan ben ik bijvoorbeeld aan het beschrijven wat je leert tijdens een 2-daagse schrijftraining voor bezielde ondernemers. Vervolgens heb ik nog geen kop.

Met een kop is het vaak indikken, compact het 'juiste' zeggen. En ineens sprong het konijn uit de hoge hoed toen een paar woorden samenvielen. Creativeren: creativiteit activeren, vervolgens creëren, ondertussen je gedachten en 'rare' schrijfsels relativeren. Leuk voor in het 'rake woorden'-boek ;-)

Daarnaast wilde ik 'creativeren' ook ergens toe laten leiden, namelijk  naar een concreet resultaat.
Het hangt van de precieze invulling af, maar met mijn dienstverlening geef ik graag (schrijf)inspiratie, (zelf)inzichten, een idee over een volgende stap, innerlijke rust en ruimte, vertrouwen en meer zin in schrijven, praktische handvatten en/of een rake tekst mee. Als resultaat dus.

Samengevat: met deze kop wil ik graag prikkelen met een niet-bestaand woord en vervolgens een beweging uitdrukken: je gaat ergens naartoe en maakt de cirkel rond. Daarnaast doe ik een belofte. En de alliteratie, 2 dezelfde medeklinkers, klinkt lekker en blijft beter hangen.

Ik zou zeggen: creativeer er op los en ontdek jouw resultaat! Wellicht kun je hier eens mee experimenteren voor een kop bijvoorbeeld boven jouw blog of in je nieuwsbrief.

Veel lees- en schrijfplezier!

Hartelijke groet,
SaskiaOefening: Hoe creëer je nieuwe woorden?
Niet-bestaande woorden trekken de aandacht. Zo heb ik al veel leuke reacties gekregen op het woord 'Schrijfprikkelaar', dat tegenwoordig op mijn visitekaartje staat. Anderen prikkelen om te schrijven en mensen prikkelen via (hun zelfgeschreven) tekst. Heel letterlijk te nemen dus.

Niet-bestaande woorden gebruiken (bijvoorbeeld in koppen) zorgt voor een 'Huh, wat staat hier, wat betekent dit?'-gedachte. Fijn als jouw creatie de aandacht trekt van je publiek en ze verder laat lezen. Dat is ook een resultaat.

Daarnaast is het ook pure lol om die woorden te laten ontstaan: je zet jezelf en je lezer op een fris spoor. Het verruimt blikken. Hoe je dat doet? Knip eens een paar woorden op die je graag gebruikt en ga met de stukken schuiven. Kijk wat er uit deze legpuzzel kan ontstaan. En geniet van dit speelse proces!Nieuwe website gebakken
Heb je mijn nieuwe website al gezien? Ik heb er eentje op de groei gekocht, want er komt binnenkort ook een webshop(je) bij met schrijfdelicatessen. Dat wordt smullen! Voor jou als Schrijfprikkels-lezer heb ik mijn aanbieding verlengd t/m 15 juli:

Voor €7,50 heb je het meest persoonlijke cadeau dat je kunt krijgen voor jezelf of een ander:
een Inzicht- & inspiratiekaart.

Zo ontmoette ik  laatst een vrouw voor wie ik een jaar geleden een kaart had geschreven. "Ik draag hem nog altijd bij me om er steun uit te putten." :-) Ja, hier wil ik meer van weten.

Stralende aanbiedingen
Inzicht- & inspiratiekaart: gun jezelf of een ander een hart onder de riem! Speciaal voor Schrijfprikkels-abonnees tot en met 15 juli voor €7,50.

Beach Writer's Special: na het succes van 8 juni  (lees de ervaringsblogs via de website!) een nieuwe editie op zaterdag 14 september. Uiterlijk 22 juli aanmelden = een gratis Inzicht- & Inspiratiekaart t.w.v. €9,50.

2-daagse Schrijftraining voor bezielde ondernemers: op woensdag 25 september en 23 oktober. Uiterlijk 31 juli aanmelden = € 30,- besparen.


10% korting op de projectprijs bij het schrijven, redigeren, scannen, begeleiden van teksten voor jouw bedrijf of het bedrijf waar je voor werkt. Oriënteer je alvast op mijn site om te zien waar ik je mee zou kunnen helpen. Of neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. Deze korting is geldig t/m 31 augustus, alleen voor abonnees van de Schrijfprikkels.


Beeldige tip
Onlangs heb ik een nieuwe betaalbare stockfotosite ontdekt. Misschien ook iets voor jou om je woorden kracht bij te zetten: nl.123rf.com (rechtenvrije foto's).


Agenda Meer weten & aanmelden? Kijk op raakmetwoorden.nl of mail saskia@raakmetwoorden.nl

Over Saskia
Via tekst mensen inspireren, prikkelen, informeren of een dienst of product tot leven brengen. Heerlijk vind ik dat! Ik zie het als spelen met woorden. En de juiste woorden leggen de verbinding met jezelf en/of met je doelgroep. Die verbinding zoek ik.

Ik schrijf en redigeer diverse soorten teksten, zoals artikelen, websites, persberichten, brochures en nieuwsbrieven. Vooral voor het Mkb. Tijdens workshops en trainingen voor bezielde ondernemers leer ik hen hoe ze zelf hun teksten raak kunnen verwoorden.
 
Daarnaast geef ik workshops aan mensen die het schrijven willen gebruiken/ontdekken als middel om op zichzelf te reflecteren en om creatief bezig te zijn. En wat dat dan ontstaat: rust, ruimte, verbazing, inspiratie, een lach, een traan, een inzicht of een bevestiging. Prachtig!


Heb je een vraag of wil je iets aan me voorleggen? Laat het me weten via 06-51160979 of saskia@raakmetwoorden.nl

Je ontvangt gratis de maandelijkse Schrijfprikkels, omdat je je hiervoor hebt opgegeven, interesse hebt in of klant bent van tekstbureau Raak met woorden.

Heel veel schrijfplezier!

Hartelijke groet,
Saskia Baardman


P.S. Wil je de Schrijfprikkels doorsturen naar iemand anders? Prima, graag zelfs! Wil je er iets uit kopiëren? Dat kan, met bronvermelding, dus 'Bron: Schrijfprikkels - Saskia Baardman, raakmetwoorden.nl'


 

Copyright © 2013 Raak met woorden, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp