Copy
Wordt deze mail niet goed weergegeven? Bekijk hem in je browser.
#36
09/09/16

Mini-symposium taakherschikking was een succes

In de strijd tegen taakherschikking in de mondzorg hebben de ANT en de KNMT op 7 september een mini-symposium georganiseerd in Nieuwspoort Den Haag. Aanwezig waren onder andere vertegenwoordigers van de NPCF, Consumentenbond, NVM, ZN, NZA, IGZ, KNMT en ANT. Daarnaast waren een aantal vertegenwoordigers vanuit de politiek aanwezig, waaronder Tweede Kamerlid Henk van Gerven (SP).

Tijdens het symposium zijn er voor de politiek en de beleidsmakers veel opmerkelijke zaken aan het licht gekomen. Hieronder alvast een voorschot. Het werd duidelijk dat alle mondhygiënisten te weinig opleiding hebben genoten voor de vrijheid die de AMvB omtrent röntgen biedt.

LEES ARTIKEL
BEKIJK VIDEO

LAAT UW STEM HOREN OVER DE CONCEPT AMVB AAN VWS 

Sinds vandaag is de concept AMvB inzake taakherschikking mondzorg gepubliceerd. Het meest opmerkelijke uit de AMvB is dat de poortwachtersfunctie van de tandarts verdwijnt. (zie artikel 6 AMvB)

De ANT laat het hier uiteraard niet bij zitten en komt fel in verzet! Wij houden u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen.

BELANGRIJK!!! Laat uw stem zo spoedig mogelijk horen aan VWS! Uw reactie kan echt het verschil maken. Reageren op de AMvB kan via onderstaande knop en kan tot uiterlijk 3 oktober 2016. Wij rekenen op u.
REAGEER OP DE AMVB

U GEBRUIKT TOCH OOK HET JUISTE LOGO?


Wij zijn erg blij dat wij op de meeste praktijkwebsites ons logo zien staan! Er zijn echter ook een aantal praktijken die nog steeds ons oude logo van meer dan 3 jaar geleden gebruiken. Gebruikt u ook nog steeds ons oude logo? Download dan nu ons huidige logo via onderstaande knop en plaats hem op uw website. Alvast hartelijk dank!
DOWNLOAD LOGO

HERINNERING HERREGISTRATIE BIG-REGISTER


U kunt zich nog tot uiterlijk 31 december 2016 herregistreren in het BIG-register.
LEES ARTIKEL
CHRISTIANE SCHEIJMANS, 52 JAAR, ORTHODONTIST

Graag stellen wij elke week één van onze leden aan u voor. Deze week is dat Christiane Scheijmans, niet alleen lid van de ANT, maar ook bestuurslid  van de ANT.

"Orthodontie is hoofdzakelijk een positief vak. Je maakt de beet mooier en functie beter. Mensen worden er veel blijer van. Dat is leuk. Nu ik al 22 jaar een eigen praktijk heb en inmiddels veel patiënten heb afgehandeld kom ik op verschillende plekken oud patiënten tegen. Ze zeggen dan "het staat nog steeds goed". Dat geeft enorme voldoening".

Zij stelt zich graag zelf aan u voor via onderstaande knop.
LEES ARTIKEL
Geef u nu op voor de rubriek "Stelt u zich eens voor"! Vindt u het leuk om uzelf voor te stellen aan de ANT-leden? Heeft u een leuk anekdote, wilt u uw collegae inspireren met een bijzonder verhaal of misschien wilt u via deze weg uw oud studiegenoten laten zien hoe het u is vergaan? Geef u dan nu op via onderstaande knop. Jong of oud, pas afgestudeerd of al jaren in het vak, man of vrouw het maakt niets uit, ieder ANT-lid kan meedoen.
IK DOE MEE

FACTUUR VAN STICHTING REPRORECHT


Veel tandartspraktijken hebben de afgelopen periode een factuur ontvangen van de Stichting Reprorecht. De Stichting Reprorecht int de vergoedingen voor auteursrechthebbenden voor het kopiëren van artikelen uit bijvoorbeeld kranten, weekbladen en boeken. Het VNO-NCW en MKB Nederland zijn akkoord gegaan met deze regeling.

Als u in uw praktijk nooit kopieën maakt kunt u bezwaar maken tegen het betalen van de vergoeding. Op de site van de Stichting Reprorecht www.reprorecht.nl is aangegeven hoe u dat kan doen. U kunt inloggen met het debiteurennummer en het wachtwoord dat is vermeld op uw factuur.
In de jaren zeventig ziet de campagne 'Snoep verstandig, eet een appel' het licht, bedoeld om ouders en kinderen te wijzen op de gevolgen van snoepen op het gebit. Ouders zouden hun kinderen moeten stimuleren om minder snoep en meer fruit te eten. Jarigen verschijnen plotseling op school met een zak appels als traktatie. De campagne loopt tot in de jaren tachtig en gooit ook kinderster Danny de Munk in de strijd. Hoe gezond een appel werkelijk is staat tegenwoordig ter discussie.
Heeft u tips, ideeën of suggesties voor een leuk onderwerp voor de rubriek "Weet U Nog?" Laat het onze redactie weten via communicatie@ant-tandartsen.nl.

2016 | Associatie Nederlandse Tandartsen
  | www.ant-tandartsen.nl | Haaksbergweg 75 | 1101 BR Amsterdam

Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
Wijzig je voorkeuren of meld je af.