Copy
Wordt deze mail niet goed weergegeven? Bekijk hem in je browser.
#35
02/09/16

VGZ: vergoeding implantologie omlaag zonder contract

Vanaf 15 september zal VGZ voor implantologie behandelingen (basisverzekering) uitgevoerd door niet gecontracteerde zorgverleners alleen nog een ‘restitutietarief’ vergoeden. Over het algemeen komt dit neer op 75% van het NZa tarief en de maximum techniekkosten. Dit zal gelden voor verzekerden met een naturapolis.
 

Gezien het feit dat er veel verschillende aanbieders zijn in de implantologieketen en er sprake was van een forse toename van de kosten de afgelopen tien jaar, kwam deze stap niet geheel onverwacht. Positief is dat de tandarts(-implantoloog) de enige zal zijn die een implantologie contract kan sluiten met VGZ. Hierdoor kan de tandarts zijn functie als eindverantwoordelijke beter invullen en sturen op het gebied van kwaliteit en kostenbeheersing.
 
We zullen de precieze invulling van de contracten nauwgezet volgen en in verweer komen als dit bijvoorbeeld wordt doorgezet naar de jeugdmondzorg.

ONDERZOEK CONSUMENTENBOND NAAR INVLOED ZORGVERZEKERAARS VIA CONTRACTEN

De Consumentenbond en de VvAA, gaan 25.000 zorgverleners benaderen voor een onderzoek naar zorgcontracten.

De partijen willen o.a. weten hoe afspraken tussen zorgverleners en verzekeraars tot stand komen en wat voor consequenties deze afspraken hebben voor de zorg aan patiënten. Volgens zorgverleners hebben verzekeraars via deze contracten steeds meer invloed op wat voor zorg er wordt geleverd.

Wij wijzen u graag op het meldpunt MondzorgPolis.nl. Dit meldpunt is voor klachten van patiënten en zorgverleners inzake onduidelijke of onjuiste wijzigingen in de vergoeding door zorgverzekeraars. Het doel van MondzorgPolis.nl is om alle klachten van patiënten en zorgverleners te bundelen en op die manier inzichtelijk te maken hoe – en hoe vaak – de tandartsverzekering aantoonbaar tekort schiet, met als uiteindelijke doel: betere tandartsverzekeringen.

INTRODUCTIEDAG AMSTERDAM EN GRONINGEN


Maandag 29 augustus was de ANT te gast op de introductiedag voor de eerstejaars studenten tandheelkunde in Amsterdam. Vandaag zijn we te gast geweest in Groningen. We vonden het leuk om de nieuwe studenten te ontmoeten. Wij wensen jullie allemaal heel veel succes met jullie opleiding.

WINNAARS ANT - VAN NOUHUYSBEURS


De winnaars van de ANT - Van Nouhuysbeurs zijn bekend! De beurs is bedoeld voor masterstudenten Tandheelkunde die in het buitenland stage lopen.

Bekijk via onderstaande knop de winnaars en waar hun stages naartoe gaan.
 
LEES MEER

POLITIEKE NIEUWSBRIEF


Op 1 september 2016 heeft de ANT de tweede politieke nieuwsbrief verstuurd. Deze nieuwsbrief was geadresseerd aan de Kamer- en fractieleden en ging over de taakherschikking in de mondzorg. 
LEES NIEUWSBRIEF

VACATURE KLACHTENFUNCTIONARIS


Op 1 januari 2017 zal de nieuwe klachtenregeling conform de Wkkgz van kracht worden. Daarvoor zal de bestaande klachtenregeling veranderen. Belangrijke wijziging is dat bij ANT aangesloten tandartsen de beschikking gaan krijgen over een klachtenfunctionaris; een onafhankelijke persoon die ervoor zorgt dat patiënt en tandarts samen tot een oplossing van de klacht komen.
BEKIJK VACATURE
Q:
Hoe moet ik handelen wanneer ik of een assistente zich prikt aan bijvoorbeeld een gebruikte naald?

Met zo’n accident loopt u het risico op mogelijke besmetting met hepatitis B, hepatitis C of HIV.

A:
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Vaccinatie tegen hepatitis B biedt de meest effectieve bescherming tegen deze infectieziekte. Drie injecties plus een voldoende antistof-titer zorgen voor levenslange bescherming tegen hepatitis B. Naast een besmetting met hepatitis B loopt u in bepaalde gevallen ook het risico om besmet te raken met Hepatitis C of HIV. Tegen deze virusaandoeningen kan niet worden gevaccineerd, waardoor het belangrijk is om snel actie te ondernemen.
 
Het is van belang dat uw praktijk een regeling heeft getroffen voor de acute opvang van prikaccidenten. Via de raamovereenkomst die VaccinatieZorg voor de dienstverlening van Prikpunt heeft afgesloten met de ANT, kunnen ANT leden tegen een voordelig tarief een contract afsluiten. Er geldt een nog voordeliger tarief voor 2017.
LEES MEER

RICHARD SUY, 45 JAAR, TANDARTS EN PRAKTIJK-EIGENAAR MONDZORG OOST

Graag stellen wij elke week een van onze leden aan u voor. Deze week is dat Richard Suy, niet alleen tandarts lid van de ANT, maar ook bestuurslid en portefeuillehouder kwaliteit van de ANT. Gelukkig getrouwd en trotse vader van twee.

“Een bijzondere arena. In de media en op fora blijven de mondzorgverleners maar over elkaar heen buitelen. Hebben we niet allemaal het beste voor met de patiënt? Vinden we niet allemaal dat we tekort worden gedaan met het huidige tarievenstelsel? Weten we niet allemaal beter wat nu kwaliteit van zorg zou moeten zijn? Eenieder probeert zijn gelijk te halen.“


Hij stelt zich graag aan u voor via onderstaande knop.

LEES ARTIKEL
Geef u nu op voor de rubriek "Stelt u zich eens voor"! Vindt u het leuk om uzelf voor te stellen aan de ANT-leden? Heeft u een leuk anekdote, wilt u uw collegae inspireren met een bijzonder verhaal of misschien wilt u via deze weg uw oud studiegenoten laten zien hoe het u is vergaan? Geef u dan nu op via onderstaande knop. Jong of oud, pas afgestudeerd of al jaren in het vak, man of vrouw het maakt niets uit, ieder ANT-lid kan meedoen.
IK DOE MEE

VISITATIE

Wist u al dat u bij de ANT uw praktijk kunt laten visiteren? Het doel van praktijkvisitatie is om de kwaliteit en zorgverlening van uw praktijk te verhogen. Een visitatie biedt u op een leuke, praktische en inspirerende wijze zeer praktische tips en trucs.

Het ANT-visitatieprogramma is KRT erkend. De visiteurs verstrekken feedback op maat en vergroten uw inzicht in het resultaat van uw kwaliteitsinspanningen. U profiteert zo van de brede kennis van de professionele visiteur die bij veel praktijken over de vloer komt.
 
De praktijk laten visiteren is vooralsnog vrijwillig. Indien u zich na 1 juli 2012 heeft ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Tandartsen (KRT) dient u zich, om uw (her)registratie te behouden, eens per 5 jaar te laten visiteren.
LEES MEER

OP 9 SEPTEMBER BEGINT STOPTOBER, EEN CAMPAGNE BEDACHT DOOR HET TRIMBOS-INSTITUUT.

LEES WAT U KUNT DOEN

COLUM Jan Willem Vaartjes: partij voor de vrij gevestigde Dames

LEES COLUM

WIE WORDT DE BESTE TANDARTSASSISTENT VAN 2016?

LEES ARTIKEL

Colum WIlfred Kniese: samenzweerders in taakverschrikking

LEES COLUM

MENZIS KOPPELT ZORGINKOOP AAN KWALITEITSINDICATOREN

LEES ARTIKEL

Verdoven met neusspray

LEES ARTIKEL

2016 | Associatie Nederlandse Tandartsen
  | www.ant-tandartsen.nl | Haaksbergweg 75 | 1101 BR Amsterdam

Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
Wijzig je voorkeuren of meld je af.