Copy

Vil du vide hvad der rører sig hos Danmarks Miljøportal?

1ff16eae-04e4-4b06-aa26-bb06c830042d.png
Foto af strand Danmarks Miljøportal

Kære <<Fornavn>>

Her er et kvartalsoverblik, som vi håber vil klæde dig bedre på som professionel bruger af Danmarks Miljøportals systemer. Vi ønsker dig god læsning.

2020 blev det mest produktive for Danmarks Miljøportal nogensinde

I 2020 lancerede Danmarks Miljøportal i kølvandet på en ny strategi fire gange så mange løsninger som normalt for at udbrede brugen og tilgængeligheden af miljødata i samfundet. Dataene når ud til 100 eksterne platforme og én million brugere om året. NIRAS bruger blandt andet dataene til at udvikle digitale produkter.
Læs mere

 
foto af vandløb Danmarks miljøportal

Danmarks Miljøportal åbner sluserne for milioner af miljødata samlet over 100 år

Nu har alle der arbejder med miljø og arealanvendelse i Danmark fået én indgang til millioner af resultater på platformen Arealdata.dk. Det vil ifølge geodatabranchens forening styrke planlægningen i den offentlige og private sektor. De enorme datasæt bruges nu af forskere til at finde kemiske stoffer i det danske spildevand.
Læs mere

 

Nationalt klimaværktøj lanceret: Se hvad der sker hvis havene stiger eller vi får århundredets regnskyl

Hvordan vil ekstremregn og et stigende hav påvirke landskabet? Hvor vil vandet samle sig, og hvor kommer boliger og veje måske i farezonen? Og hvor kan man lave klimatilpasning, uden at sætte fredet natur over styr?
Læs mere

 

25 år gamle IT-systemer til overfladevand erstattes af en ny moderne platform

Data om det danske vandmiljø, der har kostet milliarder at indsamle gennem årtier, samles nu på en ny moderne platform og sikres for fremtiden. Den sidste rest af amternes IT bliver dermed udfaset. Seks systemer, der blev udviklet til amterne, bliver udskiftet med ét nyt overfladevandssystem kaldet VanDa, hvor det bliver langt nemmere at indlæse og anvende data.
Læs mere

 
 
ec36cea7-0060-4bcb-aa83-312bb05da313.png

Arrangementer

 

Deltag i webinar om Rotter!

Hvornår: 18. maj kl. 13-14

På webinaret vil det blive demonstreret hvordan man kan benytte Rottehullet ift. løbende at føre kommunalt tilsyn med bekæmpelser. Lær bl.a. mere om hvilke data du finder i Rottehullet, håndtering af anmeldelser og bekæmpelse på fødevarevirksomheder, hvordan man ser anmeldelser fra private bekæmpelsesfirmaer mm.  Målgruppen er kommunale rottesagsbehandlere.

Ja, det vil jeg gerne tilmeldes!
 
64ddf6eb-dd42-48a8-a757-7c1db448e469.png

Tips & tricks

 

Søg og filtrér på Arealdata!

Find og udvælg de datasæt du skal bruge 
Læs mere

 

Få indblik i kvalitetskontrol af analyser i PULS!

Med denne film forklarer Miljøstyrelsen i et webinar med Danmarks Miljøportal, hvordan indberetning af analysemetoder og den elektroniske kontrol fungerer
Læs mere

 

Vil du gerne være på forkant med ændringer og services fra Danmarks Miljøportal?

Nogle gange er et nyhedsbrev bare ikke nok... Hvis du sidder og benytter vores systemer dagligt, er leverandør eller superbruger,  eller måske bare gerne vil være på forkant med hvad der rører sig i Danmarks Miljøportal?
Se hvordan du får alle vores varsler og nyheder via RSS feed direkte i indbakken 

 
7b0d152f-aa5c-4655-b79b-f177bf5f173f.png

Nye ansigter

 

Marie Grundholm Buhl

1. februar 2021 blev Marie ansat  i Danmarks Miljøportals support som Studentermedhjælper. Udover at hjælpe brugerne i supporten, skrive vejledninger og trin for trin guides, sidder Marie i hverdagene og tager telefonen, når nogen ringer til support. Marie studerer Computer Science.
 

 

Mikkel Groth Søgaard

Mikkel blev ligeledes ansat 1. februar 2021 som studentermedhjælper i Danmarks Miljøportals support. Når Mikkel ikke er travlt beskæftiget med at hjælpe vores brugere i fagsystemerne  over telefon og mail, skriver han en masse gode artikler til vores HelpCenter. Mikkel studerer Geografi og Geoinformatik.
 

a7c26958-3687-460b-98f2-7d4493fdbc2d.png


Danmarks Miljøportal
Nyrupsgade 30,
1780 København V

Vil du ændre hvordan du modtager disse e-mails?
Du kan afmelde dig fra denne liste eller opdatere dine præferencer
Copyright © 2021 Danmarks Miljøportal, All rights reserved.