Copy
Navigatörernas verksamhet finansieras uteslutande med frivilliga bidrag, medlemsavgifter och försäljning av material.

Härligt – en sista chans…

… att anmäla dig till den nationella samlingen den 19-20 november för att fira våra 60 år i Sverige. Över 40 personer har redan tagit chansen – vill inte du också komma med? Och du som redan anmält dig kanske vill kolla med ”gamla bekantingar” om inte de också vill vara med och fira? Vi ska mötas, fira och se framåt! Det blir tid för såväl input genom seminarier och personliga livsberättelser, som samtal på tu man hand och i grupp – och naturligtvis festmåltid!

Vi har förlängt anmälan till den 24 oktober. Det börjar bli ont om sovplatser och först till kvarn gäller. Det finns dock gott om andra boendealternativ i Jönköping. Har du hittills missat inbjudan kan du få den mailad till dig om du hör av dig till annika.andreasson@navigatorerna.se Du hittar den också på hemsidan. Välkommen!

Efterlysningar och tips!

Vi önskar bildmaterial!

Har du foton att bidra med? En ny hemsida är på gång och vi önskar bilder som associerar till Navigatörernas vision och verksamhet. Människor, samtal, liv & tro, grupp, Bibeln… Allmänt vackra naturbilder går också bra. Vill du dela med dig, utan att behöva ekonomisk ersättning? Hör av dig till info@navigatorerna.se

Gillar du att arbeta med ekonomi, bokföring och personaladministration?

Eller känner du någon som gör det? Vi ser över föreningens rutiner och söker någon som vill göra en volontärinsats, eller möjligen mot viss ersättning. Tacksam om du hör av dig till ordförande Per Florén, per@stenunga.se

Bibelfestivalen i Örebro den 21-22 oktober

Anders Joelsson skrev ett mail och tipsar att han tänker delta. Någon mer intresserad? Kolla www.bibelfestivalen.se

Ge regelbundet till Navigatörerna


Vill du vara med och stödja föreningens arbete ekonomiskt? Bli autogirogivare, det är enkelt för dig och föreningen får en stadig intäkt. Klicka här för att ladda hem blanketten som behövs eller kontakta oss så skickar vi dig den information du behöver via post.

Arbetsdygn för styrelsen och det nationella teamet

Gemensamt dygn för styrelsen  och nationella teamet genomfördes den 17-18 september i Herrljungatrakten för att lära känna varandra och gemensamt arbeta med frågor kring vision och målbilder för Navigatörerna i Sverige. Det blev ett intensivt och härligt arbetsdygn lett av ordförande Per Florén i samråd med vice ordförande Åsa Ahlqvist, med mycket tänkande, inkänning och go’ gemenskap. Prästen Mikael Casserblad kom på besök lördag kväll för att berätta om sitt eget liv och arbete med Anonyma Alkoholister, en rörelse som i mycket liknar vår egen rörelses framväxt och arbetssätt i samtalsgrupp. Kvällen avslutades i Ods kyrka, där Mikael förrättade mässa tillsammans med oss.

På besök hos Navigatörerna i Norge

Nationella teamet besökte Navigatörerna i Norge den 23 september. Mikael & Kristina Avaheden och Annika Andreasson träffade Ole Martin Glomvik, nationell ledare, och Ole Andreas Olafsrud, ledare i studentarbete, i Oslo för att samtala kring arbete bland studenter och om medvandring (som är en norsk verksamhetsgren). Detta gjordes som förberedelse för våra egna steg framåt, in i arbete bland studenter/unga.

Europas Nav-ledare träffades i september

Landsledarträff inom Navigators Europe gick av stapeln den 25-28 september i Hannover-trakten. Annika hade inte möjlighet att åka, men ordförande Per deltog istället. Det blev dagar som gav mycket att fundera på och lära av, och som vi tror kan bli värdefullt att ta med i vårt eget framtida arbete i både styrelse, team och verksamhet.

Vad säger Bibeln om var-dags-tro?

Denna gång reflekterar Berne Persliden i nationella teamet.

Ja, vad är var-dags-tro? Jag försöker titta på mitt eget liv och först se hur tro rent allmänt finns med. Här är resultatet: jag tror jag får ström när jag pluggar in kontakten, jag tror att buss 665 ska komma på den tidpunkt som anges i tidtabellen, jag tror att tåget också anländer när SJ säger och jag tror att betalningen med Swish går igenom när det står så på displayen.

Min slutsats är att det finns VÄLDIGT många situationer där jag handlar i tro utan att det är en stor sak. Faktum är att det mesta som pågår i mitt vardagsliv handlar om tro. Men inte först och främst en tro på Något eller Någon. Det är inte ”tro på” som kännetecknar mitt vardagsliv. Det är snarare en tro i meningen tillit som färgar det jag gör och det jag säger.

Då blir frågan om tro extra intressant för mig. Frågan om ”tro på” blir lätt en diskussion kring sannolikheter. Tror jag på tomten? Hur sannolikt är det att tomten finns? Tror jag på Gud? Hur sannolikt är det att Gud finns? Tror jag på Bibeln? Hur sannolikt är det att evangelierna visar Jesu liv? Listan kunde göras lång och visst finns det mening i att bearbeta dessa frågor.

Bibeln använder ofta ordet tro i meningen tillit (latin: fiducia). Då blir frågorna om var-dags-tro annorlunda för mig. Då handlar det om var och hur jag förlägger min tillit: hur mycket jag litar på andra människor, hur mycket jag litar på mig själv, mina resurser och tillgångar. Självklart litar vi väl på det som vi har runt omkring oss? Utan tillit i vardagen skulle vi knappast överleva vare sig psykologiskt, själsligt eller andligt. Tillit är grundläggande.

Här lever jag då mitt vardagsliv med en tillit, men som jag många gånger behöver öva mig i. Men det stannar inte där. Till allt detta om tillit till andra människor, egna resurser och förmågor finns för mig något mer. Det finns en tillit till Någon utanför mig själv, eller skulle jag skriva djupast inom mig själv? Det är en tillit till Gud där jag ibland ser tydligt och andra gånger (de flesta!) anar Hans omsorg, Hans kärlek och intresse för varje människa inklusive mig. Den tilliten, tilliten till Gud, motiverar mig att börja dagen med en enkel bön. En bön om att verkligen se andra människor genom Hans ögon. En bön att kunna vara till hjälp där hjälp behövs och en tacksamhet över möjligheten att leva mitt liv som ”the life of the beloved”, dag efter dag. Ja, som var dags tro.

Berne Persliden

Medlemsavgift – ett sätt att engagera dig!

Du som tidigare varit medlem, men ännu inte betalat för 2016 – nu finns chansen att återuppta ditt engagemang!

Du som inte förut varit medlem – kanske är det dags? Välkommen med!

Kan ju tyckas sent att be om medlemsavgift när hösten nalkas och året går mot sitt slut, MEN detta är en viktig del av vår ekonomi och därför uppmuntrar och utmanar vi dig: Passa på NU, så att du faktiskt är en ”äkta förenings-navigatör” till 60-årsjubiléet i november!

Du betalar avgiften på 300 kr till Navigatörernas plusgirokonto 49 44 12-0 och skriv ditt namn och ”medlem 2016” på talong/i meddelandefält.

Copyright © 2016 Navigatörerna, Med alla rättigheter.

Tel: 08-651 40 06
E-post: info@navigatorerna.se

Avsluta prenumerationen på dessa mail    Uppdatera inställningar för prenumeration 

Email Marketing Powered by Mailchimp