Copy
Nieuws en informatie HTM
Bekijk de HTMUpdate via de browser
Deze HTM Update brengt de volgende onderwerpen:
  1. Testritten met nieuwe stadstram Harstenhoekplein
  2. Mobiliteitsvisie voor Nederland flink opgepakt
  3. Sneller instappen door omdraaien kaartlezers in nieuwe tram  
  4. Onderhoud roltrappen en liften 
  5. Wifi op 40 drukke halten
  6. HTM rijdt elektrisch
  7. Verbouwing HTM Servicepunt Zoetermeer
  8. Proefbedrijf tram 15
  9. Slim OV-idee?
Jaap Bierman spreekt de HTM-medewerkers toe
Testritten HTM bij Harstenhoekplein
Vanaf maandag 6 maart reed HTM meerdere nachten testritten met een nieuwe stadstram op het traject Harstenhoekplein-Harstenhoekstraat. Dit doet HTM om te testen of er nog aanpassingen nodig zijn. Het gaat hier om een zogenoemd in- en uitrukspoor dat alleen in gebruik is om trams van en naar de remise te rijden. Als dit traject geschikt bevonden is, gaat HTM twaalf nieuwe trams stallen op de locatie Harstenhoekplein. De remise zelf is hier al eerder voor aangepast.  Over de testritten zijn de omwonenden door HTM per brief geïnformeerd. In de laatste week van maart rijden we overdag nog een aantal testritten om de eerdere bevindingen en mogelijke aanpassingen te toetsen.
Jaap Bierman spreekt de HTM-medewerkers toe
Mobiliteitsvisie voor Nederland

Mobiliteit moét en kàn anders willen we Nederland bereikbaar houden. Vorig jaar presenteerden NS, GVB, RET, HTM en Qbuzz de mobiliteitsvisie voor Nederland. Als we niets doen loopt Nederland vast op de weg en het spoor. Daarvoor is een gezamenlijke en integrale aanpak nodig. Vanuit die urgentie hebben partijen elkaar opgezocht en de handen ineengeslagen. Verdergaande samenwerking tussen alle vervoersmodaliteiten hoort daar bij, net als een integraal en eenduidig overheidsbeleid. Bijvoorbeeld als het gaat om meer samenhang tussen ruimtelijke ordening en modaliteit. De ruimte, vooral in en tussen steden, wordt schaarser en zal veel meer integraal bezien moeten worden. Een mobiliteitsalliantie van onder andere NS, RAI-Vereniging, Transport en Logistiek Nederland (TLN), ANWB, stadsvervoerders GVB, RET en HTM, de Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland (FMN), Fietsersbond, Rover en KNV staat klaar om straks samen met een nieuw kabinet de visie concreet in te vullen en de problemen aan te pakken waardoor Nederland bereikbaar, leefbaar en economisch aantrekkelijk blijft. Daar hoort ook een extra investering in infrastructuur bij van minimaal 1 miljard per jaar extra. Steeds meer partijen ondertekenen het manifest Vooruit! van de alliantie.

Sneller instappen in nieuwe tram
De OV-chipkaartlezers in de nieuwe stadstram worden door HTM een kwartslag naar binnen gedraaid. Uit een onlangs gehouden proef in een van de nieuwe trams is gebleken dat reizigers daardoor sneller kunnen instappen. Groot voordeel is dat dit ook de tijd dat een tram aan de halte blijft staan verkort, wat weer gunstig is voor de punctualiteit. 

Onderhoud roltrappen en liften

HTM beheert liften en roltrappen op halten die het eigendom zijn van gemeenten of de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Momenteel is HTM bezig met het laten uitvoeren van groot onderhoud, zoals bij de roltrappen aan de kant van de Rijnstraat richting tramperrons A en B op Den Haag Centraal. Bij het groot onderhoud wordt 'alles wat draait' geïnspecteerd en zo nodig vervangen. Van bouten en moeren tot aan grote tandwielen. Reizigers kunnen aan de kant van het Anna van Buerenplein gebruik maken van de opgaande roltrap.

Modernisering lift halte Leidschenveen
De hydraulische lift op de halte Leidschenveen wordt gemoderniseerd. De werkzaamheden vinden plaats van 3 tot en met 7 april 2017. Halte Leidschenveen is een zogeheten eilandhalte met één liftvoorziening om beide perrons te bereiken. Er zijn geen andere voorzieningen, zoals een hellingbaan, aanwezig voor mensen met een rolstoel of rollator om bij een storing van de lift de halte te kunnen betreden. HTM is blij dat de Metropoolregio - eigenaar van de lift - hier geld voor beschikbaar heeft gesteld. Met de modernisering hoopt HTM dat het aantal storingen aan de lift sterk vermindert. Tijdens de werkzaamheden is de lift wel even buiten werking. Reizigers worden hierover vooraf op de hoogte gesteld via borden bij en op de perrons en de gebruikelijke informatiekanalen van HTM. 
Wifi op 40 drukke halten

HTM startte op 1 februari 2017 een tweejarige proef met gratis Wifi op drukbezochte halten. Hiermee wil HTM de minuten wachttijd voor de reiziger veraangenamen. De reiziger kan bijvoorbeeld de website van HTM of de HTM-app raadplegen voor actuele reisinformatie, zonder gebruik van de eigen databundel. De reiziger heeft toegang tot internet met een redelijke snelheid vanaf zijn smartphone of tablet. HTM gaat de Wifi beschikbaar maken op ruim veertig drukbezochte halten. De uitrol van het totale project duurt drie maanden. HTM onderzoekt de tevredenheid en het gebruik van de gratis Wifi gedurende de tweejarige proef. Een overzicht van de te realiseren Wifispots kunt u hier bekijken 
HTM rijdt elektrisch
Op donderdag 9 maart heeft wethouder Tom de Bruijn officieel de eerste elektrische aflosauto van HTM in gebruik genomen. De nieuwe 16 aflosauto's gebruiken de trambestuurders onder andere voor het aflossen van hun collega’s tijdens de dienstregeling. Jaarlijks rijdt een aflosauto zo’n 20.000 km. Jaap Bierman, algemeen directeur HTM: “Onze trams en bussen spelen al ruim 150 jaar een belangrijke rol in de bereikbaarheid en leefbaarheid van de mooie stad Den Haag. Met de overstap van de dieselauto naar de elektrische levert HTM opnieuw een actieve bijdrage aan duurzame mobiliteit en het terugdringen van fijnstof in de stad.” De nieuwe elektrische auto’s worden opgeladen bij de oplaadpunten op de remises van het bedrijf. 

Op de foto van links naar rechts: trambestuurder Maurice Permentier, wethouder Tom de Bruijn en algemeen directeur Jaap Bierman
Verbouwing HTM Servicepunt Zoetermeer

Vanaf maandag 20 maart is het HTM Servicepunt Zoetermeer Centrum-West voor circa twee maanden gesloten. Het servicepunt wordt verbouwd naar een grotere ruimte met twee balies en een moderne, ruime inrichting. In het nieuwe servicepunt kunnen we onze reizigers straks nog beter van dienst zijn. Tijdens de verbouwing zijn er vaak HTM-medewerkers op halte Centrum-West aanwezig om reizigers te helpen. Het dichtstbijzijnde servicepunt is op Den Haag Centraal. 

Proefbedrijf tram 15

Voorlopig is tram 15 het laatste traject waar HTM een zogenoemd test- en proefbedrijf heeft gereden. Na het aanpassen van het merendeel van rails en halten voor de komst van de nieuwe tram worden 's nachts testritten uitgevoerd. Dan wordt onder andere de ruimte getest tussen de tram en bijvoorbeeld begroeiing en of er voldoende ruimte is in de bochten. Eind februari is een week lang met een nieuwe tram tussen de dienstregeling door gereden. Trambestuurder en waarnemer controleren tijdens hun dienst de werking van verkeersregelinstallaties, seinen en dergelijke. Het test- en proefbedrijf voor tram 15 wordt afgerond als de tailtrack bij het eindpunt Nootdorp is aangelegd. Dat zal naar verwachting eind maart plaatsvinden. 
 

Verkiezing Slim OV-idee

Onze opdrachtgever Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) houdt tot 8 mei 2017 de verkiezing ‘Slim OV-Idee’. MRDH zegt “Young Professionals, bedrijven en studenten uit te dagen om een idee te bedenken om het openbaar vervoer in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de Provincie Zuid-Holland te verbeteren”. De indieners kunnen zich inschrijven op de speciale website. Daar kunnen ze lid worden van een zogeheten Slim OV-Idee Community waar ze samen met ‘business coaches’ het idee verder uitwerken, schrijft MRDH. De winnaar maakt bovendien kans op een geldprijs van 5000 euro. Kijk voor meer info op de website van deze verkiezing: www.slimovidee.nl
 
HTM Update is een uitgave van HTM en verschijnt tien keer per jaar.
Vragen en opmerkingen zijn van harte welkom via
woordvoering@htm.nl

U kunt zich hier aan- of afmelden voor de HTM Update.

HTM Corporate Communicatie 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
HTM · Postbus 28503 · Den Haag, ZH 2502 KM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp