Copy
Nieuws en informatie HTM
Bekijk de HTMUpdate via de browser

Verloren en gevonden


Sinds mei 2016 werkt HTM samen met het internetbedrijf iLost, specialist op het gebied van gevonden voorwerpen. In trams en bussen van HTM gaat het om zo'n 6.000 stuks per jaar.
Dat komt neer op 115 voorwerpen per dag; van OV-chipkaart tot knuffel, van mobiele telefoon tot boodschappenkar. 

Via de website www.htm.nl kunnen reizigers zelf checken of hun gevonden voorwerp terecht is. Met een paar simpele stappen en een bijdrage van € 4 wordt het voorwerp teruggestuurd naar het huisadres. 

Dankzij de samenwerking tussen HTM en iLost is het aantal terugbezorgde voorwerpen verviervoudigd.
Goede omgevingscommunicatie werkt!

HTM introduceerde een nieuwe aanpak in de omgevingscommunicatie bij het grote project rond de afsluiting van de Tramtunnel en de kruising Prinsegracht/Brouwersgracht. Zo informeerde HTM omwonenden en organisaties pro-actief over de overlast en de extra maatregelen die we namen voor het verminderen van geluidsoverlast met schermen en meetapparatuur. Op de werklocatie zorgde HTM voor een contactpunt waar omwonenden met hun vragen terecht konden.

Binnen HTM werd de afhandeling van vragen of klachten snel opgevolgd. De communicatieafdeling van HTM zette verschillende media in om de

 omwonenden op de hoogte te houden, waaronder de website van HTM, brieven, social media en perscontacten.
Deze nieuwe aanpak vormt de basis voor het verder verbeteren van de omgevingscommunicatie door HTM. Wij vinden het belangrijk omwonenden tijdig en goed te informeren. Daarnaast staan we open voor signalen vanuit de omgeving die we gebruiken om onze werkprocessen zo in te richten dat zo min mogelijk overlast ontstaat bij werkzaamheden.

Dat deze nieuwe aanpak werkt bleek uit het geringe aantal klachten vanuit de omgeving en zelfs enkele complimenten van omwonenden over de communicatie.

 

HTM gastheer voor Metrocov's 'Frisse moed' bijeenkomst

Het Metrocov (Metropoolregionaal Overlegplatform Reizigers Openbaar Vervoer) adviseert MRDH en onder andere HTM zowel gevraagd als ongevraagd. Bijvoorbeeld over de dienstregeling, toegankelijkheid, OV-chipkaart, en andere zaken die van belang zijn voor de reiziger. Dit jaar was HTM gastheer voor zo’n 30 leden tijdens hun jaarlijkse ‘Frisse moed’ bijeenkomst. Na een welkom met taart en koffie gaf algemeen directeur Jaap Bierman een uitgebreide toelichting op HTM en de ontwikkelingen in het OV. Hij benadrukte het belang van de samenwerking tussen de openbaar vervoerders en de autoriteiten. De reiziger heeft immers geen boodschap aan versnippering, maar  wil comfortabel en snel van ‘deur tot deur’ reizen.
Om de nieuwe, toegankelijke stadstram van HTM te testen, reisden de Metrocov-leden met tram 9 naar Madurodam. Vervolgens gingen zij met een bus van Vreugdetours naar het Zuiderstrand waar ze van de gemeente Den Haag en Hans van der Stok van onze afdeling Reizigers twee uitgebreide presentaties kregen over het tracéonderzoek voor een tram naar het Norfolk-terrein.  
De jaarlijkse Prinsjesdaglunch van HTM stond deze keer in het teken van innovatie. Dit thema staat bij HTM al ruim 150 jaar hoog in het vaandel. Onze medewerkers krijgen de ruimte om ideeën te ontwikkelen. Zij bedenken vanuit hun eigen expertise voortdurend nieuwe oplossingen om bijvoorbeeld efficiënter te werken of de dienstverlening aan onze reizigers te verbeteren. Medewerkers van HTM gaven de genodigden uitleg over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van railbevestiging, stille ondergrondse voedingsstations en het opleidingstraject voor jonge buschauffeurs. Op de foto: HTM-medewerker Bas van Buuren legt uit hoe de door hem en zijn vader uitgevonden railbevestiging werkt. 
Stille stroom

Op vier plekken in Den Haag plaatste HTM de eerste ondergrondse voedingsstations die mooi zijn weggewerkt in de omgeving en in alle stilte stroom leveren aan het tramnetwerk. Ze voldoen aan de toegenomen vraag naar elektriciteit voor de zestig nieuwe stadstrams en hun voorgangers. Ook kunnen ze energie leveren aan bijvoorbeeld elektrische bussen. De komst van onze nieuwe stadstram maakte dat wij ook de energievoorziening moesten moderniseren. De nieuwe voedingsstations zijn dan ook uitgerust met de nieuwste energiezuinige technologie.
 

Wist u dat?

Wist u dat HTM een aantal onderhoudswerkzaamheden aan de railinfrastructuur in de nachtelijke uren uitvoert. Maar waarom doen we dat eigenlijk? De voornaamste reden is dat wij de overlast voor onze reizigers én het overige verkeer tot een minimum willen beperken. Zouden we deze werkzaamheden namelijk overdag uitvoeren, dan moeten trams, bussen en overig verkeer worden omgeleid. Voorbeelden van nachtelijke werkzaamheden zijn onder andere reparatie en onderhoud van bovenleidingen en laswerkzaamheden.  

Copyright © 2016 HTM Corporate Communicatie

HTM Update is een uitgave van HTM en verschijnt tien keer per jaar.
Vragen en opmerkingen zijn van harte welkom via
woordvoering@htm.nl

Afmelden of aanmelden op de HTM Update
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
HTM · Postbus 28503 · Den Haag, ZH 2502 KM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp