Copy
Nieuws en informatie HTM
Bekijk de HTMUpdate via de browser
Deze HTM Update brengt de volgende onderwerpen:
1.   Nieuwe jaardienst tram 2017
2.   CAO-besprekingen vakbonden vervolgd in januari
3.   HTM wil slecht wegdek Spui aanpakken
4.   Externe communicatie HTM verbeterd met nieuwe website www.overhtm.nl
5.   Verbod op appen en niet handsfree bellen op fiets
6.   Nieuwe railconcessie 2016-2026 definitief gegund aan HTM
7.   Opening opstellocatie trams 'Meppelwerf
8.   HTM wint Blije Reizigersprijs 2016
9.   Bezoek oud raadsleden Den Haag aan HTM
10. HTM doneert dagkaarten aan voedselbank

Nieuwe jaardienst tram 2017

Op zondag 11 december 2016 ging de nieuwe jaardienstregeling voor trams van start. HTM zet extra ritten in op een aantal lijnen en vervangt de tijdelijke busverbinding tussen Madurodam en Scheveningen Noorderstrand door een tramverbinding met de oude rood-beige trams. Vanaf 30 januari gaat de nieuwe stadstram rijden op het hele traject Vrederust-Scheveningen Noorderstrand. Reizigers vinden alle informatie op de reizigerswebsite van HTM.
Jaap Bierman spreekt de HTM-medewerkers toe
CAO-besprekingen vervolgd
op 25 januari


De constructieve besprekingen met de vakbonden over een nieuwe CAO voor HTM krijgen een vervolg op 25 januari. Tussentijds spraken de vakbonden de verwachting uit dat de medewerkers van HTM geen noodzaak zien om nieuwe acties te gaan voeren als vervolg op de wilde staking van 1 december. In het overleg over de rijtijden en de zogeheten dienstenpakketten van zowel buschauffeurs als trambestuurders is voortgang geboekt.

HTM wil slecht wegdek
Spui aanpakken

HTM wil de slechte bestrating in een belangrijke verkeersader van het stadscentrum aanpakken. De huidige bestrating met natuurstenen klinkers in de tram- en busbaan die loopt over het Spui en de Hofweg is op veel plaatsen verzakt door het frequente verkeer met zware vrachtwagens en stadsbussen. De ritten met de HTM-stadsbussen over de verzakte klinkerbestrating zijn hierdoor al enige tijd zeer onprettig voor de reizigers en buschauffeurs van HTM. Ook hinderen de verzakkingen het overige verkeer.
Destijds adviseerde HTM vooral geen klinkerbestrating toe te passen op dit drukbezette traject, vanwege het risico op verzakkingen. De esthetische uitstraling van de natuurstenen klinkers gaf echter de doorslag in de keuze voor de huidige klinkerbestrating, ondanks de structurele verhoging van de jaarlijkse onderhoudskosten. HTM is in gesprek met de gemeente over de financiering van een plan dat permanent een einde moet maken aan de verzakkingen en bovendien veel minder geld kost in het jaarlijkse onderhoud.

Externe communicatie HTM verbeterd

Met de ingebruikname van de nieuwe website www.overhtm.nl verbetert HTM de externe communicatie over de activiteiten van het bedrijf. De website biedt onder meer bedrijfsnieuws en actuele informatie over de werkzaamheden van HTM gericht op omwonenden en werkenden in de omgeving daarvan. Daarnaast krijgen werkzoekenden informatie op een speciale wervingspagina. De nieuwe site is ook prima te gebruiken met smartphones en tablets. De bestaande reizigerswebsite van HTM concentreert zich op berichtgeving voor reizigers.
Verbod op appen op de fiets

Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu wil appen op de fiets verbieden, zo schreef zij onlangs aan de Tweede Kamer. HTM vroeg eind 2015 aandacht voor de verkeersveiligheid en is dan ook voorstander van de aanpak van Schultz. Onze reizigers ervaren dagelijks de vervelende gevolgen van het plotseling remmen van tram of bus voor andere onoplettende weggebruikers. Onze trambestuurders en buschauffeurs zien een toenemend gebruik van smartphones bij vooral fietsers en voetgangers in het verkeer waardoor de aandacht verslapt. Daardoor ontstaan geregeld bijna-ongelukken. Tijdens een gemiddelde rit voorkomen de HTM'ers op circa veertig momenten een aanrijding.
Gunning railconcessie aan HTM definitief

Opdrachtgever Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) heeft op woensdag 7 december 2016 de zogeheten railconcessie 2016-2026 definitief gegund aan HTM. Goed nieuws voor HTM want het betekent tien jaar werkgelegenheid. Voorwaarde voor de gunning was dat MRDH één bijzonder aandeel zou krijgen in HTM. NS besloot in de tweede helft van 2016 haar aandelen terug te verkopen aan de gemeente Den Haag. Daarom vond die dag ook een aandelentransactie plaats waarbij de NS-dochter Abellio haar 49 procent aandelen verkocht aan de gemeente Den Haag, die nu nagenoeg alle aandelen in HTM houdt. Direct daarna gaf de gemeente het bijzondere aandeel in HTM uit aan MRDH, met speciale rechten. Zo heeft MRDH als aandeelhouder in HTM voortaan onder meer zeggenschap over belangrijke investeringsbeslissingen, benoemingen van leden van de Raad van Commissarissen en andere strategische besluiten.
Nieuwe opstellocatie trams geopend

Op 2 december 2016 opende HTM de nieuwe opstellocatie 'Meppelwerf' in Den Haag, die tussen de Meppelweg en de Werf ligt, vlakbij de tramremise Zichtenburg. De Meppelwerf biedt ruimte aan 36 trams die HTM buiten stalt en heeft een gebouw met allerlei faciliteiten voor de trams, zoals een wasstraat en een technische ruimte.

HTM wint Blije Reizigersprijs 2016

Met een innovatieve oplossing voor het snel terugbezorgen van verloren in tram of bus won HTM onlangs de Blije Reizigersprijs 2016. Dit is een landelijke verkiezing van reizigers waarbij ruim tweeduizend unieke kiezers hun stem uitbrachten. De prijs wordt jaarlijks door de onafhankelijke organisatie Railforum uitgereikt voor de beste verbeteringen in het openbaar vervoer ter verhoging van het reisplezier.

Oud-leden Haagse gemeenteraad bezoeken HTM

De vereniging van oud-gemeenteraadsleden van Den Haag bracht onlangs een bezoek aan HTM in aanwezigheid van de Haagse wethouder Tom de Bruijn. De oud-raadsleden kregen een rondleiding in de werkplaats van HTM aan de Werf en een rit in de nieuwe stadstram. Algemeen directeur Jaap Bierman presenteerde actuele ontwikkelingen en liet zien dat HTM op veel fronten verbetert. Uit onafhankelijk onderzoek van de OV-klantenbarometer blijkt dat de klanttevredenheid sterk is gestegen. Ook het aantal mensen dat instapt stijgt, vooral op de 'dikke lijnen' als de RandstadRail.
HTM doneert dagkaarten aan Voedselbank

HTM doneerde 300 dagkaarten aan de Voedselbank Haaglanden. Hiermee kunnen mensen die leven onder de armoedegrens gratis reizen met bus of tram naar de ruim twintig uitgiftepunten in de regio Haaglanden. Dit biedt uitkomst voor de klanten van de Voedselbank die wat verder wonen van een afgiftepunt.

HTM tracht hiermee een steentje bij te dragen aan de bestrijding van armoede in haar verzorgingsgebied. Dit in het kader van de landelijke inzamelingsactie door de regionale omroepen in december, waar Omroep West ook aan deelnam. Algemeen directeur Jaap Bierman overhandigde de dagkaarten aan Tjeerd Spoor, presentator van het goed beluisterde radioprogramma Studio Haagsche Bluf.
HTM Update is een uitgave van HTM en verschijnt tien keer per jaar.
Vragen en opmerkingen zijn van harte welkom via
woordvoering@htm.nl

U kunt zich hier aan- of afmelden op de HTM Update.

HTM Corporate Communicatie 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
HTM · Postbus 28503 · Den Haag, ZH 2502 KM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp