Copy
Nieuws en informatie HTM
Bekijk de HTMUpdate via de browser
Beste lezer,

Als belangrijke relatie van ons openbaar vervoerbedrijf houdt HTM u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Deze vernieuwde digitale nieuwsbrief ‘HTM Update’ is één van de middelen voor dit doel en verschijnt tien keer per jaar. Wanneer u geen prijs stelt op deze toezending dan kunt u zich uitschrijven met een klik op ‘afmelden’. De redactie staat open voor uw suggesties en is bereikbaar via het e-mail adres woordvoering@htm.nl. Voor nu wens ik u een prettige dag en veel reisplezier met HTM!

Met vriendelijke groet,

Ernst Moeksis,
Manager Corporate Communicatie / lid directieteam HTM


 
Een mooi rapportcijfer van onze reizigers. In het eerste half jaar van 2016 gaven reizigers HTM een 7,6, een stijging met 0,2 punt ten opzichte van 2015. Met name reisinformatie bij vertragingen, netheid voertuig, reisinformatie op de halte en op tijd rijden beoordeelden zij positiever. De tevredenheid van reizigers HTMbuzz wordt eenmaal per jaar gemeten in november.

Wist u dat?

Voorheen moest het tramverkeer bij werkzaamheden soms langere tijd worden omgeleid omdat bij de tramrail-vervanging niet alleen de rails, maar ook de bevestigingen ervan en daarmee de hele betonlaag tussen de sporen uit moest. Met als gevolg noodzakelijke omleidingen en daarmee overlast voor onze reizigers. HTM'ers Jos en Bas van Buuren bedachten een railbevestiging, die niet alleen kan worden hergebruikt. Ook hoeft minder beton te worden weggebroken, waardoor het tramverkeer gewoon door kan rijden. Deze slimme bevestiging past HTM op steeds meer plaatsen in het railnetwerk toe.


~Breeuwen


 
is een techniek uit de scheepvaart waarbij de kieren tussen de gangen van de huid of tussen de planken van het bovendek van een schip worden dichtgemaakt met behulp van uitgeplozen touw, hars of teer. Ieder jaar met Prinsjesdag breeuwt HTM de rails door hier touw in te leggen. De 5 centimeter dikke touwen voorkomen dat de wielen van de Glazen koets blijven steken in de rails.
In de zomermaanden werkte HTM op veel plaatsen aan de railinfrastructuur. De meest in het oog springend waren de werkzaamheden ter hoogte van de Prinsegracht en Brouwersgracht en de afsluiting van de tramtunnel. HTM besteedde niet alleen veel aandacht aan de reizigerscommunicatie. Ook informeerde HTM omwonenden voorafgaand en tijdens de werkzaamheden. Deze zijn nu in de afrondende fase. De gemeente Den Haag werkt aan de verkeersinstallatie. De werkzaamheden duren tot 23 september aanstaande. 

Introductie nieuwe stadstram


De nieuwe tram rijdt inmiddels op de route van tram 2, 11, 17 en sinds 22 augustus ook gedeeltelijk op de route van tram 9. De introductie verloopt succesvol. Zo onderzocht HTM de reizigerstevredenheid en vergeleek deze met de resultaten van voor de instroom van de nieuwe tram. Reizigers zijn vooral gelukkiger met de gelijkvloerse instap, de netheid van de tram en de verbeterde reisinformatie zowel onderweg als op de halte. Daar waar de nieuwe tram net rijdt moeten reizigers nog wel even wennen aan de kaartverkoop-automaten in de tram, de snelheid van de OV-chipkaartlezers en de vasthoud-mogelijkheden. De nieuwe tram is ingericht om ook mensen in een rolstoel, scootmobiel of met een buggy makkelijk te laten in- en uitstappen. Om dat mogelijk te maken zijn er meer open ruimten in de nieuwe tram. De nieuwe tram heeft net zoveel zitplaatsen als de rood-beige tram. HTM gaat de komende tijd verder met het introduceren van de nieuwe tram en volgt de ervaringen van reizigers op de voet. Daar waar dat kan voert HTM verbeteringen door.
HTM en NS hebben in samenwerking met de Olympic Experience besloten combinatietickets aan te bieden om dit unieke sportevenement voor heel Nederland bereikbaar te maken. Vier trams van HTM waren ludiek aangekleed als sprinttram. Daarmee leek het lijkt alsof alle reizigers een sprintje trokken naar Scheveningen op de tramlijnen 1, 9 en 11. 
Copyright © 2016 HTM Corporate Communicatie

HTM Update is een uitgave van HTM en verschijnt tien keer per jaar.
Vragen en opmerkingen zijn van harte welkom via
woordvoering@htm.nl

Afmelden of aanmelden op de HTM Update