Copy
Nieuwsbrief van RK Kerk Bennekom
kerklogo
Nieuwe tafels
Zoals u misschien al hebt gezien hebben we nieuwe tafels in de Torenzaal en een nieuwe tafel met stoelen voor de Sacristie (zie foto1; foto2; foto3). De tafels en stoelen zijn afkomstig van Monuta-Hofrust in Bennekom. Veel dank hiervoor.
Dit betekent dat de oude tafels en stoelen overbodig zijn, deze staan op het moment in de Torenzaal. Na overleg kan de liefhebber ze meenemen. We bewaren de tafels en stoelen tot 15 juni, daarna gaan ze naar de Kringloop.
Wie belangstelling heeft graag even contact opnemen met Arend Jan Nell (0318 430 988 of 0636 169 311).
 
DroomExpeditie over vernieuwing lokale samenleving
Hoe ziet de samenleving van je dromen eruit? Veel mensen hebben ideeën waar we in onze eigen sociale omgeving echt wat aan kunnen hebben. DroomExpeditie daagt mensen uit: Wat nou als jouw droom werkelijkheid wordt? Als die gedachte je enthousiast maakt of op zijn minst hoopvol stemt, kom dan naar de derde editie van DroomExpeditie. Die vindt plaats op donderdag 4 juni om 20.00 uur in De Wissel aan de Bettekamp 99 in Ede. Lees verder…
 
Studiedag Theologie en Duurzaamheid
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’. En toen? Toen maakten wij er een rommeltje van. Met de zondeval. En steeds opnieuw met conflict, met onrecht en met vervuiling en uitputting van de aarde. Over de zondige aard van de mens en over onrecht wordt in veel kerken wekelijks gepreekt. Maar hoe vaak gaat het over het onrecht dat wij de aarde aandoen? Op 12 juni organiseert het nieuwe Netwerk Theologie en Duurzaamheid een studiedag over dit onderwerp. Tijdens deze studiedag gaan theologen, studenten en andere geïnteresseerden met elkaar in gesprek over ‘God en duurzaamheid’. En over de vraag of die überhaupt wel iets met elkaar te maken hebben. Veel gelovigen zeggen daarop ‘Ja, natuurlijk’. Maar op de vraag ‘Wat of hoe dan?’ blijft het vaak stil. Ook onder theologen, althans in Nederland. Het Netwerk Theologie en Duurzaamheid wil dat veranderen met de studiedag ‘Een geschenk uit/aan de hemel’. Op de website van stichting oikos vindt u meer informatie.
 
De bezieling
Lees de nieuwsbrief van 26 mei: Compassie, de afgrond, eucharistie, media en mensheid, "Hij leeft", ...



Email Marketing Powered by Mailchimp