Copy
Nieuwsbrief van RK Kerk Bennekom
kerklogo
Vlegeldag
Volgende week woensdag (28 augustus) viert Bennekom weer de jaarlijkse vlegeldag, als onderdeel van de Edese heideweek. Het dorp staat dan bol van de activiteiten. Ook in en om onze kerk1 hebben we een en ander georganiseerd. Kraampjes waar van alles te koop is2: curiosa, stekjes, zaadjes, jams, koekjes e.d., schilderijtjes, 2ehands kleding en boeken en een kraam met fair trade producten; ook de honingactie voor de parochiezaaltjes is present. En voor de kinderen worden poffertjes gebakken. In de kerk is er een fototentoonstelling van zr. Agnes Beckers, getiteld: Heilige Huisjes … plekjes om bij stil te staan. Speciale aandacht wordt gevraagd voor een klein concertje dat om 14.30u begint, waarin gezongen zal worden, piano en fluit gespeeld, door Diny Assink, Marijke Harmsen, Wil Lyklema, Heleen Melse en Janneke Postma. We hopen dat u komt luisteren.
  1. de R.K Kerk ligt aan de Heelsumseweg no 1, Wanneer je uit richting Renkum of Wageningen komt is het naast de 1e rotonde in Bennekom.
  2. U kunt u spullen brengen alle dagen tussen 10.30 – 11.30 uur tijdens de parochiewacht in de Torenzaal. Op dinsdagavond 27 augustus is de Torenzaal open om jam, taart, cake, koekjes enz. te brengen tussen 19.00 – 20.30 uur. Voor info kunt u terecht bij: Truus Appelman, Ceciel Bruin en Janneke Postma. De bedoeling van de curiosakraam is dat u de spullen geprijsd aanlevert. U zet op het artikel de prijs die u er voor wilt ontvangen. De opbrengst is bestemd voor de verbouwing van de parochiezaal. De spullen die niet worden verkocht gaan terug naar de mensen die het hebben ingebracht. Voor vragen, zie bovenstaande adressen.
 
Een inspirerend verhaal over Paus Franciscus
Franciscus is een groot man van de bevrijdingstheologie. Dat zei de Braziliaanse theoloog en ex-franciscaan Leonardo Boff in een interview voor de Braziliaanse tv-zender Bandnews. Volgens Boff is de huidige paus (Jorge Bergoglio) een voorstander van deze theologische stroming, "maar omdat dit tot splitsing zal leiden, zal hij dat niet hardop zeggen.”
Lees verder…
 
Ontoereikende argumentatie voor parochiefusies en kerksluitingen
Ontoereikende argumentatie van bisschoppen voor parochiefusies en kerksluitingen volgens het Vaticaan. Lees hierover in de Nieuwsbrief Bezield Verband Utrecht 29 juli 2013Email Marketing Powered by Mailchimp