Copy
Nieuwsbrief van RK Kerk Bennekom
kerklogo
Bezinningsavond dinsdag 26 november (herinnering)
TERUG NAAR DE BRON. Pater Hans Koenen S.J. en pastor Ben Piepers spreken over: Hoe houden we er geloof in? Zijn er kernteksten in de Bijbel die ons helpen? Hoe kleuren die teksten ons leven en geloven? Lees verder op de website.
 
Franse maaltijd
Op 29 november willen we weer een gezamenlijke maaltijd organiseren. Jaap van Apeldoorn gaat weer voor ons koken! Het wordt een Franse maaltijd bestaande uit: uiensoep, coq-au-vin, daube, ratatouille en aardappelgratin en een toetje. De formule is iets gewijzigd. Jaap geeft aan hoeveel de maaltijd gaat kosten p/p en ik zet daar voor de verbouwing van de parochiezaal van onze levendige vitale geloofsgemeenschap nog € 10 p/p bovenop. De Franse maaltijd komt op € 14 euro p/p, exclusief de drankjes. De drankjes zijn weer € 1 per glas wijn of fris. Water is gratis. Opgeven bij Janneke Postma of via de website.
 
“En dit zijn de namen…” (Exodus)
In zes bijeenkomsten zoeken we naar de oude wijsheid van Exodus in verbinding met levenservaring. We bespreken de teksten en kijken naar moderne kunst. Data: 8 en 22 januari, 12 en 26 februari, 5 en 19 maart. In aansluiting op de cursus is er op woensdag 2 april 2014 een dag in de abdij Koningsoord in Oosterbeek. Lees verder op de website.
 
Oproep aan bisschoppenconferentie
De St Jozefparochie in Zuidhorn, Groningen heeft een brief aan de Nederlandse Bisschoppenconferentie en de nuntius geschreven uit bezorgdheid over het besluit van Mgr. Eijk om pastor Harry Huisintveld oneervol te ontslaan en een jaar te verbieden de eucharistie op te dragen in zijn parochie. Lees verder de nieuwsbrief van Bezield Verband Utrecht (met correctie).Email Marketing Powered by Mailchimp