Copy
Nieuwsbrief van RK Kerk Bennekom
kerklogo
Mooie lichtjes in het donker: Sint Maarten optocht
Herfst in het land betekent ook dat de St. Maarten lampionnenoptocht zich bijna aandient. De optocht is dit jaar op dinsdag 11 november om 17:15 uur. De optocht is bedoeld voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar, maar oudere kinderen mogen natuurlijk ook meelopen. Lees verder in ons NieuwSBlad op pag. 20 of op de website.
 
Jaarthema ‘Tussen de Stilte en het Woord’: REMINDER!
  • 6 november 'Mediteren vanuit de Christelijke Traditie' met aansluitend meditatief Bijbellezen en een stiltemeditatie met mantra door Frans Marcus en Rose Blommers-Schlösser van de meditatiegroep Rhenen. Veenendaal, 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Laatste kans! Er zijn nog plaatsen over.
  • 4, 11, 17 december Dansend naar kerst. Sacrale / meditatieve dans op 2 donderdagmiddagen en 1 woensdagmiddag! Wageningen, Verrijzeniszaal, 14.00 - 16.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur). Er is een eigen bijdrage van € 10. Lees verder: Dansend op weg naar kerst
  • 4, 11, 18 november Bijbelcursus voor dummies door pastor Guido Dieteren, 3 dinsdagochtenden. Wageningen, 9.30 - 11.30 uur. Lees verder: Bijbelcursus voor dummies
 
Wilt u zich opgeven voor een activiteit of wenst u eerst wat meer informatie? Mail dan naar ettemakonijnathetnetnl. Kijk in het jaarthemaboekje, de activiteitenkalender achterop TitusBreed of op de website voor meer informatie, ook voor andere activiteiten.
 
Vrijwilligers gevraagd
Dag beste mensen,
Zoals jullie waarschijnlijk weten is er maandelijks een Woord- en Communieviering in de Berinchem-zaal van het gebouw Walraven, Opella. Daar komen bewoners van de huizen Walraven beneden (dementerenden) en boven (oud Berinchem-bewoners), en van de gebouwen Cornelie en Baronie en de Breukelderhof. Er zijn nu twee vrijwilligers die bewoners halen en brengen. Dat is eigenlijk te weinig, want als er iemand een keer niet kan dan is er slechts één en dat is belastend. Op dit moment is er familie van een bewoonster van Walraven die altijd meekomt naar de viering, maar dat is natuurlijk niet structureel en dus kan je daar niet vast op rekenen. Dan komt nu de vraag: is er in jullie gemeenschap iemand die een helpende hand kan en wil uitsteken bij deze vieringen. Deze vinden doorgaans plaats op de 2de zaterdag van de maand om 16.00 uur. Vanaf 15.15 uur zijn de andere twee vrijwilligers meestal aanwezig om de bewoners op te halen voor de viering. Als er iemand belangstelling heeft is diegene van harte welkom om eens kennis te maken en kan dan altijd nog beslissen of het iets voor hem of haar is. Ik verwacht niet op korte termijn iets van jullie, maar de zaterdag in november is verschoven naar de 1ste zaterdag, dus zaterdag 1 november.
Bij voorbaat dank voor jullie medewerking en ik ben benieuwd naar jullie reactie. Met hartelijke groet,
Wytze Laverman, Pastoraat EdeEmail Marketing Powered by Mailchimp