Copy
Nieuwsbrief van RK Kerk Bennekom
kerklogo
Aswoensdag
Komende woensdag, 18 februari 2015  is het Aswoensdag. ’s Avonds om half 8 is de Aswoensdag viering waarin U het askruisje ontvangt. Voorafgaand aan de viering is buiten de verbranding van de palmtakjes. Deze as zal volgend jaar voor de Aswoensdag viering gebruikt worden. Heeft u nog palmtakjes, breng deze mee naar de kerk op zondag 15 februari of op de aswoensdag. Achterin de kerk staat een rieten maandje voor de palmtakjes.
 
De Bezieling
Kijktips; Thomas Merton; de mooiste (of afschuwelijkste?) zin uit de eucharistie; en: waarom is religieuze taal zo vreemd? Dit en meer in de nieuwste nieuwsbrief van de Bezieling.
 
Verontruste parochianen
De situatie van de R.K. Kerk in ons land en in ons aartsbisdom is uiterst zorgwekkend. De wijze waarop hiermee wordt omgegaan binnen het Aartsbisdom, en ook daarbuiten, is voor veel katholieken verontrustend. Er zijn verschillende initiatieven die proberen een halt toe te roepen aan het huidige beleid van versterking van eucharistische centra ten koste van vitale geloofsgemeenschappen. Als u het daar mee eens bent is uw steun aan deze initiatieven broodnodig:
-het 2de professorenmanifest
-noodkreet aan Paus Franciscus vanuit Bezield Verband Utrecht
-oproep van Verbond van verontruste parochianen

Lees en laat u niet onbetuigd!Email Marketing Powered by Mailchimp