Copy
Nieuwsbrief van RK Kerk Bennekom
kerklogo
Actueel
  • Afgelopen zondag, de zondag van de Eerste Advent, werd in ons kerkgebouw voor het eerst een Titusviering gehouden. De kerk was bijna te klein! Het is mooi om af en toe te kunnen ervaren dat je deel bent van een groter geheel; de wereldkerk kwam even dichtbij. Pastoor Henri ten Have wist de kerk te raken met een prachtig citaat over geduld:
Geduld met mensen is: liefde
geduld met je zelf is: hoop
geduld met God is: geloof
  • Op zondag 6 december, de tweede zondag van de Advent, verzorgen pastor Ben Piepers en het koor ARSIS een viering met als thema: ‘Solidariteit nu?’. We horen meer over de actie van Solidaridad voor een ‘gezondere fruitteelt’ en willen nadenken over wat we zelf kunnen doen. De tweede collecte is bestemd voor Solidaridad. Hoewel er geen Kom-in-de-kring is, zijn kinderen natuurlijk ook van harte welkom.
  • Dickensmarkt. Vrijdagavond 11 december zingt ons kinderkoor in Dickensstijl in de Oude kerk (!) van 18.00-18.30 uur.
  • Kerstavond. De gezinsviering met een mooie kerstverbeelding begint om 19.00 uur. Alle kinderen van jong tot oud zijn welkom! We eindigen heel toepasselijk met "Er is een kindeke.."
  • Op Kerstavond is er om 22.30 uur een eucharistieviering met pastoor Adri van Dijk en ARSIS. Het thema ‘Welkom in ons midden’ spreekt voor zich, maar heeft niet alleen te maken met de geboorte van Jezus…. De tweede collecte is tijdens de Kerstdagen bestemd voor ons eigen MOV project in Bolivia en voor Solidaridad.
Ook actueel in deze tijd:
Tafelgebed in oorlogstijd door Edward Schillebeeckx o.p. Bron: Verhalen van een Levende, Valkhof Pers, 2015. Lees verder ook andere artikelen in Opzien van deze maand. Opzien is een gezamenlijke uitgave van De Roerom en Mariënburg Vereniging.
 
De Bezieling
Pope For Planet, Het monogame drama, 'Voel je gevoel' en Advent 2015. Lees hierover en over meer in de nieuwsbrief van27 november van De Bezieling.
 
Internationale Kerststallen expositie in Ansfridus Kerk Amersfoort
Alweer voor de 31ste keer zingen 34 koren uit de wijde omgeving tussen 300 kerststallen uit heel de wereld in de 100 jarige Sint Ansdridus kerk aan de Jacob Catslaan 28, 3818 WK in Amersfoort. Bijzonder het Russische Folklorezang Njezawistra uit Wageningen. De expositie wordt gehouden van vrijdag 4 tot en met zondag 13 december 2015. Openingstijden: dinsdag, vrijdagen en zaterdagen van 9.30 - 17.30 uur, zondagen van 12.30 - 17.30 uur, overige dagen van 9.30 - 21.30 uur. Toegangsprijzen: volwassenen € 2 en kinderen van 4 tot 12 jaar €0,50; jongere kinderen hebben gratis toegang. Voor de kinderen is er een speciale kerststallen speelhoek en voor de inwendige mens het Petit restaurant  de Herberg. De organisatie is in handen van vrijwilligers en de gehele opbrengst komt ten goede aan de Stichting Leergeld voor kinderen. Meer info…Email Marketing Powered by Mailchimp