Copy
Nieuwsbrief van RK Kerk Bennekom
kerklogo
Parochieblad
Het nummer Veertigdagentijd van het NieuwSBlad voor de Katholieken in Bennekom is nu digitaal te lezen op de website. Dat van TitusBreed is hier te vinden.

Stilte ervaren
In het kader van ons jaarthema ‘tussen de Stilte en het Woord’ laat Eduard Scholten Linde ons iets van deze stilte ervaren. Tijdens deze bijeenkomst dalen we af naar binnen en proberen in drie fasen de weg naar de diepe goddelijke stilte te ontdekken. Eduard Scholten Linde, emeritus-priester en voorheen werkzaam bij het toenmalige dekenaat Arnhem, brengt hierbij ook zijn eigen ervaringen in. Hij heeft enkele jaren terug vier maanden de stilte gevolgd in ‘een stilte-retraite’. U bent van harte welkom op dinsdag 24 februari van 14.00 – 16.00 uur in de Markuszaal in Doorwerth.
 
Samen leren kijken en uitwisselen - wijziging activiteit
Er waren 2 lezingen met powerpoint en meditatief o.l.v. pastor Ben Piepers: Samen leren kijken en uitwisselen. Zo staat het in het programmaboekje van het jaarthema èn in de nieuwe TitusBreed. Om alles goed te plannen is/was de vraag: Op tijd, vóóraf opgeven. Dat is niet gebeurd. De bijeenkomst in Ede, vervalt. Op dinsdag 3 maart is er nu één bijeenkomst in Heelsum, Kamperdijklaan 2, 6866 BR Heelsum. Tijd: 20.00 -22.00 uur. Inloop vanaf 19.45 uur.
Werkgroep Jaarthema

 Inzamelingsactie Voedselbank in de Veertigdagentijd
Na de succesvolle actie van vorig jaar, pakken de gezamenlijke kerken in Bennekom eind maart/begin april, in de aanloop naar Pasen, nog een keer het estafettestokje over in de Estafette Actie Bennekom voor de Voedselbank Ede. Samen delen in oprechte solidariteit met onze naasten die de eindjes (even) niet aan elkaar kunnen knopen. Ook nu willen u vragen om uw bijdrage. Lees op www.voedselbank-ede.nl voor meer informatie.
Waar en wanneer kunt u uw bijdrage inleveren?
-        op zondag 22 en 29 maart en 5 april in de kerken rond de vieringen;
-        op vrijdag 27 maart en 3 april in het Kerkheem tijdens de weekmarkt;
-        op alle werkdagen van 16 maart t/m 3 april tussen 10.30 uur en 11.30 uur bij de parochiewacht in de Torenzaal van de Katholieke Kerk.
 
Raad van Kerken: Scratchdag
Op 21 maart 2015 is er een ‘scratchdag’ in de RK kerk te Bennekom. In één dag wordt o.l.v. Rineke Hoens een Stabat Mater van Rheinberger ingestudeerd. Lees verder…Email Marketing Powered by Mailchimp