Werkgever en werknemer hebben gedetailleerde afspraken over werkzaamheden gemaakt.
top
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt!
top

Een werknemer wordt geacht het werk te verrichten waarvoor hij is aangenomen. Doet hij dat niet, dan mag de werkgever het loon inhouden. Maar mag de werkgever ook verlangen van een werknemer dat hij ander werk doet dan is overeengekomen? Of mag de werknemer dat weigeren? Deze vragen kwamen aan de orde in een recente arbeidszaak.
» Lees het volledige artikel op onze website

Het is een vast gegeven in Nederland: iedereen heeft een mening over de bondscoach en zal deze ook graag delen. Een bondscoach is dus een publiek figuur en eigenlijk ‘een beetje van ons allemaal’. Maar betekent dat dan ook dat het iedereen vrijstaat zijn afbeelding te gebruiken? Daarover ging het in de rechtszaal tijdens een recent kort geding tussen Van Gaal en een reclamebureau. 
» Lees het volledige artikel op onze website

Onlangs werd een interessante uitspraak gedaan in kort geding. Twee certificaathouders van een onderneming waren het niet eens met het door de onderneming gevoerde dividendbeleid. Het beleid houdt feitelijk in dat er nooit dividend aan de certificaathouders wordt uitgekeerd. Welke juridische stappen kunnen de ontevreden certificaathouders ondernemen? 
» Lees het volledige artikel op onze website

Een huurovereenkomst voor bedrijfsruimte beëindigen is lang niet altijd een eenvoudige zaak. De eerste 10 jaar van het contract zijn er beperkte beëindigingsgronden. Na deze periode vindt er ook een belangenafweging plaats en zal een rechter eerder geneigd zijn een beëindiging door de verhuurder toe te staan. In 10 jaar wordt een huurder namelijk geacht zijn investeringen in het bedrijfspand en zijn onderneming te hebben terug verdiend. 
» Lees het volledige artikel op onze website

Nadat de Hoge Raad op 6 februari 2015 had bepaald dat het faillissement van een VOF niet noodzakelijk ook het faillissement van de vennoten meebrengt, deed zij op 13 maart opnieuw een belangwekkende uitspraak over de vennoten van een VOF. In die laatste uitspraak bepaalde de Hoge Raad namelijk dat nieuwe vennoten van een VOF (of een CV) ook aansprakelijk zijn voor schulden die betrekking hebben op de periode voordat zij vennoot werden. » Lees het volledige artikel op onze website

Kes van Meurs (30) versterkt sinds april 2015 het team van AMS Advocaten. Kes is afkomstig van CMS Derks Star Busmann (Utrecht), waar hij ervaring opdeed in het brede arbeidsrecht. » Bekijk het profiel van Kes op onze website

top
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam

Postadres
Postbus 69111
1060 CD Amsterdam

bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden