Meer informatie over ontslag op staande voet
top
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt!
top

Werkgever stelt werknemer vrij van werk, omdat hij zijn dienstverband wil beëindigen. Voordat werknemer naar huis gaat, mailt hij vier werkbestanden naar zijn eigen zakelijke e-mailadres. De bestanden bevatten overzichten van alle accountgegevens van de werknemer, contactpersonen en licenties. Vervolgens ontslaat werkgever de werknemer op staande voet. Is dit terecht?
» Lees het volledige artikel op onze website

Onlangs moest de rechter een oordeel vormen over de vraag of de ongezouten kritiek die een patiënt over een arts uitte op Facebook nog onder de vrijheid van meningsuiting viel of dat hiermee de grenzen van het toelaatbare werden overschreden.
» Lees het volledige artikel op onze website

Het komt regelmatig voor dat eenzelfde goed meermaals wordt verpand. De eerste pandhouder heeft dan voorrang boven de tweede pandhouder. Als de eerste pandhouder tot uitwinning overgaat heeft de tweede pandhouder pas recht op verhaal als de vordering van de eerste pandhouder volledig is voldaan. Aan wie komt het surplus toe als pandgever in de tussentijd failliet gaat?
» Lees het volledige artikel op onze website

In een huurovereenkomst voor bepaalde tijd staat dat de huur tussentijds kan worden beëindigd. Huurder maakt gebruik van deze breakoptie. Na onderhandeling met verhuurder trekt huurder de opzegging in. Later wil huurder opnieuw gebruik maken van de breakoptie. Mag dit voor de tweede keer?
» Lees het volledige artikel op onze website

De vereffeningsprocedure is een veelzijdige procedure, die in principe moet worden gevolgd bij beneficiaire aanvaarding (aanvaarding onder voorrecht van een boedelbeschrijving) van een nalatenschap door een of meer erfgenamen. In deze blog worden de andere gevallen benoemd waarbij kan worden verzocht om benoeming van een vereffenaar door de rechter.
» Lees het volledige artikel op onze website

Mariëlle de Wild zal in mei van dit jaar als advocaat beëdigd worden en toetreden tot het team van AMS Advocaten. Mariëlle zal vooral actief zijn op het gebied van verbintenissenrecht, insolventierecht en ondernemingsrecht.
» Lees het volledige artikel op onze website

top
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Adres Amsterdam
Nachtwachtlaan 20, 1058 EA
Postbus 69111, 1060 CD
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

Adres Naarden
IJsselmeerweg 100A,1411 DL
Tel: +31 35 302 00 15
Fax: +31 35 302 00 25

bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden