Is verbod op delen foto's op social media een inbreuk op de vrijheid van meningsuiting?
top
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt!
top

Een bekende Nederlander die verwikkeld is in een vechtscheiding en hierover uitlatingen deed in de (sociale) media, is door zijn ex-vrouw voor de rechter gesleept. Hij zou in strijd handelen met het verbod om mededelingen te doen van procedures die achter gesloten deuren plaatsvinden. Daarnaast eiste de vrouw verwijdering van de foto’s van hun kinderen die de man op zijn twitteraccount plaatste. 
» Lees het volledige artikel op onze website

Recent werd bekend dat de in december gefailleerde modeketen Mexx wordt overgenomen door het Turkse retailbedrijf Eroglu. Bij een doorstart in een faillissement worden de activa door middel van een activa transactie van de curator gekocht. AMS Advocaten adviseert Eroglu, dat zo’n 700 winkels in 38 landen heeft, bij deze doorstart. » Lees het volledige artikel op onze website

Een ambtenaar die strafontslag krijgt, heeft in de regel geen recht op een WW-uitkering. Ook zal de loonbetaling aan de ambtenaar na een strafontslag direct worden stopgezet. In sommige gevallen kan echter tijdens de bezwaar- en beroepsprocedure tegen het ontslagbesluit loondoorbetaling worden gevorderd in een spoedprocedure. » Lees het volledige artikel op onze website

Een bepaling in een contract waarin partijen afspreken dat ze bij contractsbreuk een boete verschuldigd zijn aan de ander wordt een boetebeding genoemd. Boetebedingen komen vaak voor maar zijn niet altijd even herkenbaar. Zo wordt soms gesproken van een opzeggingsvergoeding of een beëindigingsvergoeding. In een recente uitspraak is de vraag of de contractuele opzeggingsvergoeding kan worden gematigd.
» Lees het volledige artikel op onze website

Een huisarts die via de organisatie Dokterswacht diensten waarnam voor andere huisartsen, vond het geen probleem om patiëntengegevens door te spelen aan haar man die een letselschadepraktijk heeft. Dokterswacht vond van wel en zegde de waarneemovereenkomst op. In de procedure die volgde speelde de vraag of er sprake was van disfunctioneren van de huisarts. 
» Lees het volledige artikel op onze website

Het komt bij de beste ondernemingen voor: meningsverschillen tussen bestuurders. Soms zijn deze zakelijk van aard en staan ze verder niet aan een efficiënt bestuur van de vennootschap in de weg. Maar er zijn gevallen waarbij de onderneming hevig te lijden heeft onder een bestuurdersconflict. Hoe kom je uit zo een impasse en wat zijn de juridisch aangewezen wegen? 
» Lees het volledige artikel op onze website

top
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam

Postadres
Postbus 69111
1060 CD Amsterdam

bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden