Regelmatige ziekmeldingen zijn een door in het oog van veel werkgevers. Is dit een grond voor ontbinding van een arbeidsovereenkomst?
top
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt!
top

Het is een doorn in het oog van veel werkgevers: regelmatige ziektemeldingen door werknemers. Een hardnekkige griep kan niemand worden verweten. Maar sommige werknemers maken het wel heel bont met het opnemen van een snipperdagje. De vraag rijst dan ook of frequent ziekteverzuim een grond kan zijn voor ontbinding van een arbeidsovereenkomst.
» Lees het volledige artikel op onze website

Crediteur X was door de rechtbank veroordeeld om ruim € 45.000 te betalen aan een BV. In hoger beroep is deze veroordeling vervolgens teruggedraaid. Als gevolg hiervan moest de BV dit bedrag aan de crediteur terugbetalen maar kon dat niet. De BV ging niet veel later failliet. Kan de crediteur de bestuurder in privé aanspreken op terugbetaling?
» Lees het volledige artikel op onze website

Een dame huurt in april 2016 een woning in Amsterdam die zij, volgens de huurovereenkomst, zal gaan gebruiken als woning voor haarzelf, haar twee kinderen en twee “hondjes”. In werkelijkheid gaat het om twee grote vechthonden van bijna 50 kilo die voortdurend blaffen, aan deuren en ramen krabben, de tuin vernielen en stank verspreiden in en om het gebouw. De verhuurders eisen dat de honden uit de woning worden verwijderd.
» Lees het volledige artikel op onze website

Als een vonnis uitvoerbaar bij voorraad is verklaard, mag het vonnis worden geëxecuteerd. Zelfs als hoger beroep is ingesteld. Maar een veroordeelde kan dan wel om schorsing van de executie vragen. Dit kan bij het hof of door een executiegeschil aanhangig te maken. Zo kan een door de rechter bevolen ontruiming worden tegengegaan. » Lees het volledige artikel op onze website

Wat is belangrijker: dat Chantal uit Werkendam, bijgestaan door AMS advocaat Thomas van Vugt, de dader vindt die het seksfilmpje met haar in de hoofdrol op Facebook plaatste, of dat de privacy van 2.500 leerlingen en docenten van het ROC West-Brabant gewaarborgd blijft? Over die vraag boog de rechter in Breda zich afgelopen week.
» Lees het volledige artikel op de NOS website

top
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Adres Amsterdam
Nachtwachtlaan 20, 1058 EA
Postbus 69111, 1060 CD
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325


Adres Naarden
IJsselmeerweg 100A, 1411 DL
Tel: +31 35 302 00 15
Fax: +31 35 302 00 25

bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden