De inzet van het tweede kort geding: wie wordt de deskundige die onderzoek gaat doen bij Facebook?
top
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt!
top

Facebook en Chantal, het 21-jarige slachtoffer van wraakporno, treffen elkaar op 6 november opnieuw bij de rechtbank Amsterdam. Facebook is in juni veroordeeld de gegevens achter een nepaccount te verstrekken, maar stelt dat de gevraagde gegevens er niet meer zijn. Inzet van het tweede kort geding: wie wordt de deskundige die onderzoek gaat doen bij Facebook? 
» Lees het volledige artikel op onze website

In een recente procedure werd een werknemer voor de rechter gesleept door zijn werkgever omdat hij een lijst met vertrouwelijke gegevens van zijn werkcomputer naar zijn privé e-mailadres had gemaild. Toevallig niet lang voordat hij wegging. Onrechtmatige daad, zegt de werkgever. Maar de Kantonrechter denk er anders over. » Lees het volledige artikel op onze website

Een verschil van inzicht in het bestuur van een onderneming kan door een stemming in de AVA worden opgelost. Het voorstel dat met een meerderheid van stemmen wordt aangenomen zal worden uitgevoerd. Maar als slechts twee bestuurders het bestuur vormen, en tevens alle aandelen bezitten, dan ligt het gevaar van een deadlock al gauw op de loer. De Ondernemingskamer kan een impasse in een enquêteprocedure doorbreken.
» Lees het volledige artikel op onze website

Aan de hand van een executiegeschil bij de voorzieningenrechter kan de tenuitvoerlegging van een verstekvonnis worden geschorst. Wat is een verstekvonnis, en wat kan je ertegen doen? En aan de hand van welke normen toetst de rechter of de executie van een verstekvonnis moet worden gestaakt? 
» Lees het volledige artikel op onze website

Een bestuurder die tevens alle aandelen van een vennootschap bezit, heeft in het ondernemingsrecht twee verschillende petten op: die van aandeelhouder en die van bestuurder. Dit verschil speelt onder andere een rol bij de vaststelling van de persoonlijke aansprakelijkheid van deze persoon bij onzorgvuldig handelen van de BV. » Lees het volledige artikel op onze website

top
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam

Postadres
Postbus 69111
1060 CD Amsterdam

bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden