Zorgverzekeraar betaalt na datum faillissement nog groot bedrag aan een gefailleerde vennootschap.
top
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt!
top

Een zorgverzekeraar betaalt na datum faillissement nog een groot bedrag aan een gefailleerde vennootschap, en vordert dit bedrag vervolgens terug van de curator. De curator weigert mee te werken aan terugbetaling van het bedrag. Wanneer moet een curator meewerken aan ongedaanmaking?
» Lees het volledige artikel op onze website

Een “plompverloren ontslag zonder enige gegronde kritiek” van een directeur die 27 jaar in trouwe dienst is bij Aldi. Een ontslagvergoeding van € 900.000 is in dit geval “billijk”. Zo luidt het harde oordeel van de rechter. Een opmerkelijke uitspraak, waaruit vooral blijkt hoe het nìet moet als werkgever.
 » Lees het volledige artikel op onze website

Een ouderwets staaltje eigenrichting stond centraal in een recente uitspraak van de Voorzieningenrechter. Een verhuurder had zonder toestemming van een huurder twee Porsches meegenomen uit de bedrijfsruimte van huurder. Er stond namelijk nog een groot bedrag aan huur open. Is hier sprake van een pandrecht of retentierecht? Of overtreedt de verhuurder de grenzen van de wet? 
» Lees het volledige artikel op onze website

Kan een schuldenaar een beroep doen op het feit dat hij een akte niet heeft ondertekend? Dat was de hoofdvraag in een recente rechtbankprocedure over de ontbinding van een overeenkomst van geldlening. AMS advocaat Hidde Reitsma bespreekt de uitspraak van de rechtbank. » Lees het volledige artikel op onze website

Recentelijk is door de Voorzieningenrechter uitspraak gedaan over een betaling op een verkeerd bankrekeningnummer. Eiser maakte per ongeluk een groot bedrag over naar een verkeerde juwelier voor een dure Rolex. Die bleek in het rood te staan dus bevroor de bank de rekening. Krijgt eiser het geld terug? Advocaat gespecialiseerd in incasso Hein Hoogendoorn bespreekt de zaak.
» Lees het volledige artikel op onze website

De zorgplicht van een accountant strekt zich niet alleen tot het geven van juiste adviezen en het ondernemen van acties, zoals het maken van bezwaar tegen onjuiste belastingaanslagen. Ook het adequaat communiceren met een opdrachtgever, hoort tot de taken van een accountant. » Lees het volledige artikel op onze website

top
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam

Postadres
Postbus 69111
1060 CD Amsterdam

bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden