Ten onrechte makelaarscourtage betaald? De huurrecht advocaten van AMS helpen bij het terugeisen!
top
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt!
top

Dankzij een uitspraak van de Hoge Raad kunnen huurders die in de afgelopen vijf jaar bemiddelingskosten aan de verhuurmakelaar hebben betaald, hun geld terugeisen. De huurrecht advocaten van AMS kunnen daarbij helpen. Voor een vaste prijs sturen wij namens u een op maat gemaakte sommatiebrief naar de verhuurmakelaar. 
» Lees het volledige artikel op onze website

Het executiemiddel lijfsdwang (gijzeling) is er om druk uit te oefenen om opgelegde ge- en verboden na te komen. Het is een ingrijpend middel, omdat -buiten het strafrecht om- iemand zijn persoonlijke vrijheid wordt ontnomen. Alleen als een ander dwangmiddel (zoals een dwangsom) onvoldoende uitkomst biedt, kan iemand gegijzeld worden. In een recent extreem geval werd zelfs gedurende 5 jaar de toepassing van lijfsdwang mogelijk gemaakt. 
» Lees het volledige artikel op onze website

Bij de koop van onroerend goed is het vaak verstandig om je als koper goed te laten adviseren. Een aankoopmakelaar is meestal geen jurist en in veel gevallen waarin juridische aspecten spelen (zoals kettingbedingen, verontreiniging, of een complexe VVE) is advies van een advocaat nuttig. AMS zette de belangrijkste zaken die bij de aankoop van een woning kunnen spelen nog eens op een rijtje. » Lees het volledige artikel op onze website

Bij de verkoop van een onderneming is het redelijk dat een potentiële koper inzage krijgt in financiële situatie van de onderneming. Het is wel zaak te voorkomen dat de koper gevoelige bedrijfsinformatie misbruikt als er geen deal tot stand komt. Daarom wordt meestal een geheimhoudingsovereenkomst gesloten. In een recente uitspraak stond de rechtbank voor de vraag wanneer van schending van een dergelijk geheimhoudingsbeding sprake is.
» Lees het volledige artikel op onze website

Het is de nachtmerrie van iedere ontwerper. Je ontwerpt een product met een kenmerkende of specifieke vorm en een concurrent produceert een gelijksoortig product of probeert daarbij aan te haken. In een recent geschil tussen H&M en Yves Saint Laurent ging het Gerecht van de Europese Unie de criteria langs wanneer er nou wel en niet inbreuk is op een model. 
» Lees het volledige artikel op onze website

De Supportersvereniging Ajax accepteert het besluit om geen Ajaxsupporters toe te laten bij de wedstrijd Utrecht - Ajax op 13 december niet en heeft daarom AMS advocaat Thomas van Vugt ingeschakeld. Van Vugt doet op dit moment onderzoek naar de juridische mogelijkheden, waaronder een kort geding.
» Lees het volledige artikel op ajaxlife.nl

top
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam

Postadres
Postbus 69111
1060 CD Amsterdam

bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden