Voor de wrakingskamer in Breda diende recent een opmerkelijke zaak. Benieuwd? Lees verder!
top
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt!
top

Voor de wrakingskamer in Breda diende recent een opmerkelijke zaak. Een procespartij wraakte namelijk niet één rechter, maar meteen de gehele rechtbank Zeeland-West-Brabant: daar werken ongeveer 140 rechters. Advocaat procesrecht Robert van Ewijk bespreekt de opmerkelijke uitspraak.
» Lees het volledige artikel op onze website

Het staat een onderneming vrij om een handelsnaam te voeren die (nagenoeg) gelijk is aan die van een ander, mits er geen verwarring tussen beide ondernemingen te verwachten valt. Maar als de ondernemingen in dezelfde branche en regio werkzaam zijn is de kans op verwarring reëel en liggen de juridische kaarten vaak anders. » Lees het volledige artikel op onze website

Een conflict tussen aandeelhouders is nooit prettig. Zeker niet als de aandeelhouders familie van elkaar zijn. In een familiebedrijf kunnen zakelijke en persoonlijke belangen soms door elkaar heen lopen. Maar ook in dat geval kan een enquêteprocedure bij de Ondernemingskamer een doorbraak forceren.
» Lees het volledige artikel op onze website

In een recente procedure bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden bleek dat voor een procespartij steeds een verkeerde naam was gehanteerd. Ook in het uiteindelijke vonnis was deze foutieve, en zelfs niet bestaande rechtspersoon opgenomen. Kan deze situatie nog worden hersteld? Advocaat Heleen Ceelen legt uit.
» Lees het volledige artikel op onze website

De Hoge Raad heeft onlangs een belangrijk arrest gewezen over de vraag of het gebruik van een domeinnaam (URL) met daarin de naam van een concurrent onrechtmatig is. Als het gaat om een ‘zuiver beschrijvende aanduiding’, is dat namelijk niet zonder meer het geval, aldus de Hoge Raad.
» Lees het volledige artikel op onze website

AMS advocaat en curator Sander Schouten legt op de businessnieuws website Z24.nl uit wat je kunt doen als je goederen hebt geleverd aan een partij die failliet gaat terwijl je nog niet bent betaald. » Lees het volledige artikel op onze website

top
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam

Postadres
Postbus 69111
1060 CD Amsterdam

bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden