Dankzij een recentelijke uitspraak van de rechter lijkt Airbnb ook op juridisch vlak onstuitbaar. Lees verder!
top
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt!
top

Voor de eerste keer heeft de rechter geoordeeld dat onderverhuur via Airbnb niet zo ernstig dat dat tot ontbinding van de huurovereenkomst (en ontruiming) moet leiden. En dat terwijl onderverhuur in de huurovereenkomst juist verboden was. Een belangrijke uitspraak die laat zien dat de opmars van Airbnb ook in juridisch opzicht onstuitbaar lijkt te zijn.
» Lees het volledige artikel op onze website

Met ingang van 1 november 2015 is de Uitvoeringswet richtlijn jaarrekening in werking getreden. Deze wet zorgt op korte termijn al voor veranderingen op het gebied van het jaarrekeningenrecht. Wat staat er op stapel? 
» Lees het volledige artikel op onze website

Een werkgever kan een arbeidsovereenkomst ontbinden als er sprake is van een verstoorde arbeidsverhouding. Na een reeks van (kleinere) incidenten en voortdurend negatief gedrag op de werkvloer, kan een ogenschijnlijk onschuldig voorval de druppel zijn. Maar is er dan voldoende grond om een verstoorde arbeidsrelatie aan te nemen? 
» Lees het volledige artikel op onze website

Dat een aannemer een plicht heeft om een niet-deskundige opdrachtgever te waarschuwen tegen fouten in de opdracht is logisch. Maar ook bij een deskundige opdrachtgever, zoals bij onderaanneming het geval is, heeft een onderaannemer een waarschuwingsplicht als er iets niet klopt. 
» Lees het volledige artikel op onze website

De Ondernemingskamer (OK) een nieuwe bestuurder of een tijdelijke beheerder van aandelen aan te stellen en zo een impasse doorbreken. Maar soms wordt de impasse niet veroorzaakt door de aandeelhouders van de vennootschap maar door de onderliggende verhouding binnen één van de aandeelhouders zelf.
» Lees het volledige artikel op onze website

AMS Advocaten heeft zich verbonden aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en ondersteunt de Willem C. Vis Moot Court: een gerenommeerde internationale pleitwedstrijd op het gebied van internationaal handelsrecht.
» Lees het volledige artikel op onze website

top
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam

Postadres
Postbus 69111
1060 CD Amsterdam

bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden