Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
top
ams advocaten
 
top separator
 

Nieuwsbrief januari 2012


Beste <<Voornaam>>,

Dit is de eerste nieuwsbrief van AMS Advocaten, die bestaat uit een selectie van de meest gelezen blogartikelen op onze website in de afgelopen periode. AMS Advocaten zal vanaf nu periodiek een nieuwsbrief versturen. Als je geen prijs stelt op ontvangst, dan kun je je afmelden via de link die onderaan deze nieuwsbrief is weergegeven. 
 
     
     
   
 
Op 10 januari 2012 heeft het Gerechtshof Leeuwarden geoordeeld dat indien het salaris van een werknemer te laat wordt betaald, dit een dringende reden voor de werknemer kan vormen de arbeidsovereenkomst met de werkgever op te zeggen. De werkgever is dan verplicht schade van de werknemer te vergoeden indien er sprake is van opzet of schuld. Werkgevers dienen dus goed op te letten dat het salaris van het personeel tijdig wordt uitbetaald.

» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
In een opmerkelijke recente rechtszaak heeft Aegon via Hyves en Google ontdekt dat een verzekerde  geen kasplantje was, maar in staat was de Alpe d’Huez te beklimmen en als supporter wedstrijden van Heracles bij te wonen. Aegon heeft hierdoor betalingen kunnen terugvorderen. Social media hebben steeds meer gevolgen voor de rechtspraak.

» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 

Eind 2011 deed het Gerechtshof Arnhem uitspraak in een zaak waarin de curator van een B.V. de bestuurder van een failliete B.V. aansprak tot betaling van alle schulden van dat bedrijf. De curator baseerde zijn vordering op artikel 2:248 van het Burgerlijk Wetboek.  Daarin is bepaald dat het bestuur bij  faillissement van een BV aansprakelijk is voor de schulden van de BV als het zijn taak “kennelijk onbehoorlijk” heeft vervuld en aannemelijk is dat dit een belangrijke oorzaak is van het faillissement.

» Lees het volledige artikel op onze website

 
     
     
   
 

Als een bedrijf failliet wordt verklaard, benoemt de rechtbank een curator om het faillissement af te wikkelen, en een rechter-commissaris om toezicht op deze afwikkeling te houden. Uitgangspunt is dat de bedrijfsvoering wordt gestaakt. De curator kan de onderneming alleen met toestemming van de rechter-commissaris voortzetten. De onderneming wordt meestal alleen voortgezet om een doorstart mogelijk te kunnen maken. Door de onderneming geheel of gedeeltelijk 'going concern' over te dragen kan meestal de hoogste prijs worden gerealiseerd. De curator van de gefailleerde auto-importeur Hessing heeft in de media laten weten een doorstart  te onderzoeken. Wat is een doorstart precies, en wat zijn de mogelijkheden? 

» Lees het volledige artikel op onze website

 
     
     
   
 

De officiële supportersvereniging van AFC Ajax heeft AMS Advocaten in de arm genomen om een proefproces te beginnen. Aanleiding daarvoor is de weigering om de kosten voor de toegangskaartjes voor de gestaakte wedstijd Ajax-AZ te retourneren aan de bezoekers. Volgens de huidige algemene voorwaarden van de KNVB, die alle clubs in de Eredivisie verplicht zijn te gebruiken, bestaat er geen recht op geld terug bij een gestaakte wedstrijd, ook niet als die wedstrijd zonder publiek wordt over gespeeld. De supportersvereniging van Ajax vindt dat erg onredelijk en heeft AMS Advocaten in Amsterdam daarom gevraagd deze kwestie aan de rechter ter beoordeling voor te leggen.

» Lees het volledige artikel op onze website

 
     
     
 

Contact

 
 
Vragen over deze nieuwsbrief?

Dan kan uiteraard vrijblijvend contact worden opgenomen met een van onze advocaten: 

Sander Schouten
sander.schouten@amsadvocaten.nl

Hidde Reitsma
hidde.reitsma@amsadvocaten.nl

Marco Guit
marco.guit@amsadvocaten.nl

Thomas van Vugt
thomas.van.vugt@amsadvocaten.nl
 
     
     
     
 
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam

Postadres
Postbus 69111
1060 CD Amsterdam
space Facebook Twitter LinkedIn Google+
     
 
bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden