Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
top
ams advocaten
 
top separator
 
Nieuwsbrief

 
     
     
   
 
vv Gozer, ik ben ziek.
Eén of twee vinkjes naast een WhatsApp-bericht: het kan nogal wat uitmaken. Dat blijkt uit een onlangs gepubliceerde uitspraak van de voorzieningenrechter in Groningen. In deze zaak meldde een werknemer zich ziek per WhatsApp-bericht. Het is voor voor het eerst dat een rechter zich uitlaat over de juridisch status van zo’n bericht.
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Het komt regelmatig voor dat binnen familie- of vriendenkring geld wordt uitgeleend. Deze leningen worden vaak niet op papier gezet en contant terugbetaald of afgelost. Het komt bovendien vaak voor dat geen kwitantie wordt afgegeven. Het ontbreken van een contract of kwitantie kan in een procedure echter voor grote bewijsproblemen zorgen. 
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Een appartementseigenaar die iets aan het uiterlijk van zijn woning wil veranderen, heeft daar bijna altijd toestemming van de vereniging van eigenaren (VvE) voor nodig. Uit een recente uitspraak van het Hof Amsterdam over het aanbrengen van een airco-installatie blijkt dat deze toestemming ook vereist is als de verandering geen directe hinder oplevert.
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Veel ondernemingen hebben twee 50% aandeelhouders. Vaak zijn deze aandeelhouders ook bestuurder. Bij onenigheid over het in het bedrijf te voeren beleid of over het feit dat een van de bestuurders zich niet aan afspraken houdt, kan een patstelling of “deadlock” ontstaan. Hoewel het voor de hand ligt dat de ene aandeelhouder de andere uitkoopt, gaat dat in dit soort situaties vaak niet vanzelf.
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
 

Bank verkoopt woning zonder toestemming

 
 
Bij zaakwaarneming gaat het om zaken als het bellen van de glaszetter voor een gesneuvelde ruit bij de buren die met vakantie zijn. Maar het verkopen van een woning van eigenaren die met de noorderzon zijn vertrokken is geen zaakwaarneming, aldus de rechtbank Utrecht. Dat blijkt uit een recente uitspraak. 
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Mr. Chrisje Bosman versterkt per 1 december 2012 het team van AMS Advocaten. Chrisje heeft haar advocaat-stage bijna afgerond en was voordien werkzaam bij een middelgroot kantoor in Utrecht, alwaar zij zich voornamelijk heeft beziggehouden met arbeidsrecht en ondernemingsrecht.
 
» Wij stellen haar graag aan u voor.
 
     
     
     
 
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam

Postadres
Postbus 69111
1060 CD Amsterdam
space Facebook Twitter LinkedIn Google+
     
 
bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden