Per november 2016 wordt het makkelijker om beslag te leggen op een buitenlandse rekening
top
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt!
top

Per 1 november 2016 is het wetsvoorstel voor de invoering van een Europese bevel tot conservatoir beslag op bankrekeningen aangenomen. Hoe is dit wetsvoorstel tot stand gekomen en welke voordelen brengt deze nieuwe ontwikkeling met zich mee?
» Lees het volledige artikel op onze website

Eén van de ontbindingsgronden in het arbeidsrecht waar de meeste jurisprudentie over te vinden is, is de e-grond: verwijtbaar handelen of nalaten door de werknemer. In deze zaak werd een werknemer op basis van de e-grond ontslagen, omdat hij eenmalig zijn werkzaamheden buiten werktijd aanbood. 
» Lees het volledige artikel op onze website

In een procedure werd de eiseres veroordeeld tot het betalen van een hogere vergoeding aan advocaatkosten van de wederpartij dan gebruikelijk is. Dat deed de rechtbank in verband met de wijze waarop zij had geprocedeerd.
» Lees het volledige artikel op onze website

In deze zaak wordt bij de verkoop van een winkelpand afgesproken dat er géén omzetbelasting (btw) verschuldigd is. Nadat de Belastingdienst constateert dat er sprake is van een belastbare levering, ontstaat onenigheid over de uitleg van deze afspraak. Heeft de koper nu wel of geen recht op een btw-factuur?
» Lees het volledige artikel op onze website

Een vastgoedondernemer bouwt in de tuin van een van zijn panden een studentencomplex van vier verdiepingen. Daarvoor heeft hij van de gemeente Groningen een bouwvergunning gekregen. De omwonenden ervaren echter enorme overlast van de studenten en stappen naar de rechter.
» Lees het volledige artikel op onze website

Een incassobureau neemt een opdracht aan op basis van ‘no cure no pay’. De opdrachtgever beëindigt de opdracht voordat zijn vordering door het incassobureau is geïncasseerd. Vervolgens treft de opdrachtgever rechtstreeks een schikking met schuldenaar. Heeft het incassobureau nu recht op loon?
» Lees het volledige artikel op onze website

top
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Adres Amsterdam
Nachtwachtlaan 20, 1058 EA
Postbus 69111, 1060 CD
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

Adres Naarden
IJsselmeerweg 100A,1411 DL
Tel: +31 35 302 00 15
Fax: +31 35 302 00 25

bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden