Kun je bezwaar maken bij ongevraagde publicatie van jouw ‘portret’ in een vlog-video of andere publicatie?
top
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt!
top

Het kan voorkomen dat je als persoon ongevraagd onderdeel uit bent gaan maken van een vlog of een andere publicatie die vervolgens ‘viraal’ gaat. Kun je bezwaar maken tegen het ongevraagd opnemen van jouw ‘portret’ en waar liggen de grenzen bij het filmen daarvan?
» Lees het volledige artikel op onze website

Het maritaal beslag is een bijzonder conservatoir beslag dat één van de echtgenoten kan leggen op goederen van de (ontbonden) huwelijksgemeenschap. In een kort geding tussen een echtpaar in scheiding lag de vraag voor of er maritaal beslag kan worden gelegd op aandelen van een echtgenoot in zijn onderneming.
» Lees het volledige artikel op onze website

De Volkskrant heeft onlangs op de voorpagina een foto met een herkenbaar portret van eiser afgebeeld met de kop “Is Schiphol nog veilig?”. Hij werd op dat moment aangehouden door de marechaussee bij een verscherpte controle op de weg naar Schiphol. Wordt hiermee de privacy van eiser geschonden?
» Lees het volledige artikel op onze website

De opzegtermijn in zakelijke huurovereenkomsten dient in principe strikt te worden nageleefd. Zegt huurder te laat op, dan heeft hij meestal pech. De huurovereenkomst wordt dan voortgezet voor een jaar, of soms voor vijf jaar. In deze zaak heeft de rechter coulance getoond toen de post te laat binnenkwam.
» Lees het volledige artikel op onze website

Het komt niet zelden voor dat lopende een bouwproject een aannemingsbedrijf failliet wordt verklaard. Meestal wordt het project dan overgenomen door een andere aannemer. Maar hoe zit het in dat geval met de auteursrechten van de architect op het ontwerp? Mag de nieuwe aannemer dit ontwerp zomaar gebruiken?
» Lees het volledige artikel op onze website

top
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Adres Amsterdam
Nachtwachtlaan 20, 1058 EA
Postbus 69111, 1060 CD
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325


Adres Naarden
IJsselmeerweg 100A, 1411 DL
Tel: +31 35 302 00 15
Fax: +31 35 302 00 25

bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden