Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
top
ams advocaten
Nieuwsbrief
 
top separator
   
 
Op 1 juli 2012 is de Incassowet in werking getreden. Als gevolg hiervan zijn de bepalingen in de algemene voorwaarden van veel ondernemers over incassokosten niet meer geldig. Het is dan ook raadzaam de algemene voorwaarden aan te passen aan de huidige regeling. 
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Schuldeisers van een gefailleerd persoon of bedrijf kunnen hun vordering indienen bij de curator. De curator plaatst de vordering vervolgens op een lijst van voorlopig erkende crediteuren. Wanneer er voldoende baten zijn worden de schuldeisers naar hun rangorde uitbetaald. Maar niet iedere schuldeiser staat even sterk. 
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Een vader die voor zijn zoon had meegetekend voor een geldlening bij een bank hoeft van het Gerechtshof Amsterdam niets terug te betalen. Het Hof vindt namelijk dat sprake is van een overeenkomst van borgtocht. Nu zijn echtgenote geen toestemming heeft verleend, kon zij de borgtoch vernietigen. Wat is het juridische verschil tussen hoofdelijke aansprakelijkheid en borgtocht?
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Bij de aankoop van een woning staat in de koopovereenkomst bijna altijd een boetebepaling. Als er in het contract geen financieringsvoorbehoud is opgenomen, of als de koper verzuimt daar tijdig een beroep op te doen, wordt een aanzienlijke boete verbeurd. Maar die boete kan onder bepaalde omstandigheden worden gematigd door de rechter.
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Advocaten maken ook onderling wel eens ruzie, zo blijkt uit een recent kort geding. Twee voormalig compagnons onderhandelen over de ontvlechting van hun kantoor. Omdat één van de advocaten vindt dat de gemaakte afspraken voldoende duidelijk zijn, vordert hij in kort geding dat zijn voormalig compagnon op straffe van een dwangsom moet weewerken aan overdracht.
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Er is de laatste jaren veel te doen geweest over de ontruiming van krakers. Nadat in 2010 de Wet Kraken en Leegstand in werking trad, bepaalde de Hoge Raad in 2011 dat strafrechtelijke ontruiming pas kan als de krakers de gelegenheid hebben gehad een kort geding op te starten. Maar civielrechtelijke ontruiming kan in principe altijd. Wel moet de eigenaar van het pand een spoedeisend belang hebben. 
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
     
 
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam

Postadres
Postbus 69111
1060 CD Amsterdam
space Facebook Twitter LinkedIn Google+
     
 
bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden