Maar de hamvraag is: hoever mag je nou precies gaan?
top
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt!
top

Op Facebook mag je zéér ver gaan in het delen van een persoonlijke mening over iemand anders. Een nieuwe uitspraak over vrijheid van meningsuiting op Facebook heeft de grens van wat mag nog verder opgerekt. Dat blijkt uit het vonnis in een recent kort geding voor de rechtbank Amsterdam. 
» Lees het volledige artikel op onze website

Als een werknemer na vertrek bij zijn werkgever aan de slag wil bij een ander bedrijf, is hij vaak gebonden aan een concurrentiebeding. Een dergelijk beding is bindend ook al wordt het voor de werknemer lastig om een nieuwe baan te vinden. Een werknemer moet goede gronden aanvoeren wil een kantonrechter in een procedure een concurrentiebeding schorsen (buiten werking stellen). 
» Lees het volledige artikel op onze website

Op grond van Europees recht hebben passagiers van luchtvaartmaatschappijen recht op een vergoeding in geval van vertragingen van meer dan drie uur. Die vergoeding kan, afhankelijk van de vluchtafstand en vertragingsduur, oplopen tot wel 600 euro per passagier. Het Hof van Justitie van de Europese Unie oordeelde onlangs dat het recht op vergoeding ook geldt als de vertraging is veroorzaakt door een botsing met een trap op de luchthaven. 
» Lees het volledige artikel op onze website

Wat kan men verwachten na een zitting bij de Ondernemingskamer als een onderzoeker aangesteld blijkt te zijn? Is deze onderzoeker dan ook gebonden aan bepaalde regels? Op het eerste gezicht lijkt dit niet het geval te zijn. De onderzoeker binnen een vennootschap wordt een grote vrijheid toegedicht, zo blijkt ook uit eenrecente beschikking van de Ondernemingskamer.
» Lees het volledige artikel op onze website

Er komen op dit blog regelmatig artikelen voorbij over een geschil tussen twee partijen over de uitleg van een contract. Volgens het Haviltex-criterium moet de rechter niet alleen naar de letterlijke tekst kijken. Ook de bedoeling van partijen en de verwachtingen van hen over en weer is relevant bij de uitleg. Maar soms is de letterlijke uitleg simpelweg de juiste. 
» Lees het volledige artikel op onze website

Op basis van de huidige ontslagregeling is het vrij gemakkelijk om payrollers te ontslaan na het einde van de opdracht waarvoor zij ingehuurd zijn. Dit gaat veranderen. Met de op stapel staande aanpassingen in het Ontslagbesluit, zal per 1 januari, danwel per 1 juli 2015 een ontslagvergunning voor deze arbeidskrachten moeilijker te verkrijgen zijn. 
» Lees het volledige artikel op onze website

top
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam

Postadres
Postbus 69111
1060 CD Amsterdam

bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden