Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
top
ams advocaten
 
top separator
 
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt! 
 
     
     
   
 
AMS Advocaten heeft een online juridisch woordenboek gelanceerd, waarin een schat aan informatie over belangrijke, actuele, bekende en minder bekende juridische begrippen te vinden is. Het woordenboek zal voortdurend worden uitgebreid. Neem gerust een kijkje! 
» Bekijk het juridisch woordenboek op onze website
 
     
     
   
 
Meestal vraagt de werkgever om ontbinding van de arbeidsovereenkomst, maar het kan ook andersom. Onlangs verzocht een werknemer om de ontbinding wegens een verstoorde arbeidsrelatie, onder toekenning van een hoge ontslagvergoeding. Daarbij speelde een belangrijke rol dat de werkgever de werknemer zou hebben uitgescholden. uit de uitspraak blijkt dat de werkgever beter op zijn woorden had moeten passen. 
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Een domeinnaam is tegenwoordig vaak een belangrijke handselnaam voor een onderneming. Mag een bedrijf een domeinnaam registreren die slechts op zeer geringe wijze (een koppelteken) afwijkt van de populaire website van zijn concurrent, en van daaruit doorlinken naar de eigen website? » Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Een procespartij kan voorafgaand aan of gedurende een procedure inzage vorderen in bewijsstukken die in handen zijn van de wederpartij. Om dit voor elkaar te krijgen is een vermoeden van onrechtmatig handelen niet voldoende: "hengelen” naar eventueel belastende informatie is niet toegestaan.
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Binnen verenigingen van eigenaars (VVE’s) komt het niet zelden voor dat men meerdere keren de gang naar de rechter moet maken om een oplopend conflict voor te leggen. Gelukkig is de rechtsgang voor VVE’s laagdrempelig: de kantonrechter kan op verzoek van leden van een VVE onredelijke besluiten vernietigen. In een recente uitspraak in een dergelijke procedure berd beslist dat een gemachtigde van een aantal appartementseigenaars terecht uit de vergadering was verwijderd. 
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
In het kader van haar taak om op te treden tegen auteursrechtinbreuken wilde Stichting Brein achterhalen wie er achter een piratenwebsite zat. Eén van de aanknopingspunten was een ING-rekeningnummer. ING weigerde echter de gegevens van de rekeninghouder te verstrekken op grond van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Terecht, oordeelde de voorzieningenrechter in een recente uitspraak. 
» Lees het volledige artikel
 
     
     
     
 
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam

Postadres
Postbus 69111
1060 CD Amsterdam
space Facebook Twitter LinkedIn Google+
     
 
bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden