De tekst van een vonnis is in het algemeen formeel en juridisch. Maar soms laat een rechter zich gaan
top
Beste <<Voornaam>>,

Allereerst wens het team van AMS Advocaten je een gezond en succesvol 2016 toe.

We starten het jaar met een nieuwe selectie van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt!
top

De tekst van een vonnis is in het algemeen formeel en juridisch. Droog zelfs. Een rechter toont zelden heftige emotie of verontwaardiging; hij past het recht toe, en voor morele oordelen is weinig plaats – zeker in een civiele zaak. Maar soms komt er een uitspraak voorbij waarin een rechter zich laat gaan, zoals in deze uitspraak waarin een Voorzieningenrechter genadeloos van leer trekt tegen een harteloze gemeente.
» Lees het volledige artikel op onze website

Als een procedure wordt gewonnen, kan de wederpartij in de proceskosten worden veroordeeld. Eerder zetten we uiteen uit welke kosten deze proceskosten bestaan, en hoe de hoogte van de proceskosten wordt vastgesteld (en hoe dit werkt in zaken over intellectuele eigendom, waar vergoeding van de werkelijke proceskosten het uitgangspunt is). Maar hoe zit met een met buitenlandse procespartij?
» Lees het volledige artikel op onze website

Een opdrachtgever laat een werk bouwen door een aannemer. Na oplevering blijkt dat dit gebouw niet aan de wettelijke voorschriften en de omgevingsvergunning voldoet. De gemeente sommeert de opdrachtgever het werk aan te passen op straffe van een dwangsom. De opdrachtgever stelt de aannemer voor deze gebreken aansprakelijk. De vraag is bij wie nu eigenlijk de ontwerpverantwoordelijkheid ligt?
» Lees het volledige artikel op onze website

Een werknemer van de milieustraat (afvalpunt) in Dordrecht vindt tijdens zijn werk een geldbedrag van € 15.100,-. Hij maakt bij de gemeente melding van zijn vondst en enkele dagen later ook bij de voorman van de milieustraat. De exploitant van de milieustraat is van mening dat zij recht heeft op het geld, dagvaardt de werknemer en vordert afgifte. Krijgt hij gelijk?
» Lees het volledige artikel op onze website

Een BV gaat failliet. Tot kort voor faillissement had de BV nog een dure Ferrari in bezit maar uit onderzoek door de curator kwam naar voren dat de Ferrari een maand voor faillietverklaring op naam was gezet van een partij die aan het bestuur van de BV was gelieerd. De curator vorderde in kort geding afgifte van de Ferrari. Wanneer kan een overdracht in het zicht van faillissement worden aangetast? 
» Lees het volledige artikel op onze website

Luxe dineetjes, bonbons van Leonidas, wintersportreisjes, schoolboeken voor de kinderen en grote aankopen bij de Mediamarkt. Dit is slechts een kleine greep uit de tallozen privébestedingen die een penningmeester van een kerkgenootschap jarenlang financierde uit de kas van de kerk. In een procedure tegen de penningmeester en zijn vrouw vorderde de Doopsgezinde Gemeente in Den Haag ruim € 800.000 terug van het echtpaar. 
» Lees het volledige artikel op onze website

top
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam

Postadres
Postbus 69111
1060 CD Amsterdam

bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden