Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
top
ams advocaten
 
top separator
 
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt! 
 
     
     
   
 
Een opvallende uitspraak van de kantonrechter in een ontslagzaak. Een werknemer gooide een beker hete koffie in het gezicht van zijn collega. Ontslag op staande voet volgde. Maar de werknemer vocht het ontslag aan in een procedure. Hoe oordeelt de kantonrechter over dit incident? Sander Schouten, advocaat arbeidsrecht, licht de zaak toe.
» Lees het artikel op onze website
 
     
     
   
 
Een investeerder belegt een flink bedrag in een zonne-energie installatie. Maar na het sluiten van de koopovereenkomst blijkt de installatie niet gereed te zijn en dus nog geen rendement af te geven. De verkopende ondernemer was hiervan op de hoogte. Kan de investeerder de bestuurders van de onderneming persoonlijk aanspreken op grond van onrechtmatige daad? » Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Hoe ver moet een notaris gaan in zijn onderzoeksplicht naar een in Spanje gelegen registergoed? Mag de notaris afgaan op de hem verstrekte informatie van een betrokken partij? Dat was de vraag die voorlag aan het hof Amsterdam in een recente uitspraak.
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Veel ondernemers geven de voorkeur aan een besloten vennootschap om hun bedrijfsactiviteiten in onder te brengen. De coöperatie is echter aan een flinke opmars bezig. Dit komt door de vele voordelen die een coöperatie met zich brengt. Waar de coöperatie eerst uit het zicht was, is hij sinds de crisis terug van weggeweest.
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Een koper koopt een nog te bouwen huis  in Spanje via een bemiddelende makelaar. Nu blijkt dat hij niet de grond waarop het huis staat heeft gekocht maar een waardeloos citroenenveld verderop. Huis moet worden afgebroken en de schade is enorm. De bemiddelende makelaar is vanzelfsprekend aansprakelijk maar heeft de koper een eigen verantwoordelijkheid?
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
In de huidige lastige economische tijden is een faillissement niet altijd te voorkomen. Indien bijtijds een sluitend plan wordt opgesteld, kan de onderneming soms via een doorstart worden gered. Omdat haast is geboden, kan een stille bewindvoerder helpen om een snelle doorstart te realiseren. Advocaat faillissementsrecht Sander Schouten legt uit hoe dit werkt. » Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
     
 
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam

Postadres
Postbus 69111
1060 CD Amsterdam
space Facebook Twitter LinkedIn Google+
     
 
bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden