Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
top
ams advocaten
 
top separator
 
 
 
Advocatenkantoor in Amsterdam | AMS Advocaten
 
     
 
 
     
     
   
 
Aandeelhoudersgeschillen hebben meestal ingrijpende gevolgen, zowel voor de betrokken aandeelhouders als voor het bedrijf zelf. Als een ruzie tussen aandeelhouders leidt tot een onwerkbare situatie, is het soms onoverkomelijk dat de rechter in het belang van het bedrijf ingrijpt.
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Als de verhuurder van een bedrijfsruimte de huur wil verhogen en de huurder werkt niet mee, moet een langdurige procedure worden gevolgd. Voordat een bodemprocedure kan worden opgestart moet een deskundigenrapport worden opgesteld. Dat is een maandenlang traject. Een kort geding kan uitkomst bieden. Wat zijn de mogelijkheden? 
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Aansprakelijkheid makelaar voor onbetrouwbare huurder
Een makelaar die was ingeschakeld om een woning te verhuren is door de rechtbank Amsterdam aansprakelijk gehouden voor gederfde huurinkomsten, nadat de huurder een onbetrouwbare partij bleek te zijn. De makelaar had nagelaten afdoende onderzoek naar de huurder te doen. De eigenaar vorderde met succes schadevergoeding van de makelaar. 
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
 

Vordering doorbetaling loon zieke werknemer

 
 
Recentelijk oordeelde de rechtbank Arnhem in kort geding over de eisen ten aanzien van loondoorbetaling door de werkgever bij ziekte van de werknemer. Welke eisen worden in een kort geding aan een vordering tot loondoorbetaling van een zieke werknemer gesteld? 
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Binnen Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) worden nogal wat burenruzies uitgevochten. De kantonrechter in Haarlem vernietigde onlangs een besluit van een VvE waarbij een lid met een meerderheid van stemmen zonder motivering tegen een aantal voorstellen stemde. Wanneer is sprake van misbruik van recht? 
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
 

Aansprakelijkheid bestuur bij faillissement BV


 
 
Business-site Z24.nl heeft AMS Advocaten gevraagd om in te gaan op een aantal actuele faillissementsrechtelijke thema's. In dit kader schreef Hidde Reitsma, advocaat en curator bij bij AMS Advocaten, een artikel over de aansprakelijkheidsrisico's voor bestuurders van failliete ondernemingen en de rol van de curator. 
» Lees hier het hele artikel op Z24.nl
 
     
     
     
 
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam

Postadres
Postbus 69111
1060 CD Amsterdam
space Facebook Twitter LinkedIn Google+
     
 
bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden