Pas op met het gebruik van een afbeelding die je ergens op internet hebt gevonden i.v.m. auteursrecht!
top
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt!
top

Bijna iedereen heeft het weleens gedaan: een afbeelding die je ergens op internet hebt gevonden op je eigen (privé)website of Facebook pagina plaatsen. Dit lijkt onschuldig. Er rouleren zoveel vrij toegankelijke foto’s op het internet dat het niet onlogisch is te denken dat deze ook vrij voor het publiek te gebruiken zijn. Maar niets is minder waar. Op de meeste foto’s rust auteursrecht. 
» Lees het volledige artikel op onze website

Schuldeisers zijn steeds op zoek naar mogelijkheden om het verschuldigde geld te innen. In het geval van een getrouwde schuldenaar, zal een schuldeiser in veel gevallen ook proberen zich te verhalen op het vermogen van de echtgeno(o)t(e). Zorg daarom dat eigendomsrechten goed vastliggen. In een zaak die speelde bij de rechtbank Limburg legde een schuldeiser van de man beslag op een inboedel van het echtpaar.
» Lees het volledige artikel op onze website

Ondernemen is spannend en uitdagend. Maar helaas levert ook het stoppen van een onderneming vaak spanning op, zeker als je het administratief niet goed afhandelt. Omdat vennoten van een vennootschap onder firma (VOF) hoofdelijk aansprakelijk zijn, doen zich vaak problemen voor na beëindiging van de samenwerking.
» Lees het volledige artikel op onze website

In een recente zaak die bij het Hof speelde, had een bestuurder van een BV zonder goedkeuring van de algemene vergadering van aandeelhouders (AVA) geldbedragen uit de vennootschap naar zichzelf overgemaakt. De vraag in de hierop volgende procedure was of de bestuurder bevoegd was tot deze uitkeringen over te gaan. » Lees het volledige artikel op onze website

Als schuldeiser is het niet altijd zeker of je uiteindelijk betaald krijgt. Verblijft de schuldenaar ergens anders dan in Nederland dan zijn de verhaalsmogelijkheden al helemaal wankel. Binnen de Europese Unie probeert men hier paal en perk aan te stellen. In 2017 wordt beslag leggen binnen de EU een stuk uniformer en eenvoudiger.
» Lees het volledige artikel op onze website

Advocaat Robert van Ewijk versterkt het team van AMS Advocaten in Amsterdam. Robert heeft zijn bachelor Rechten en zijn Master Privaatrechtelijke Rechtspraktijk aan de Universiteit van Amsterdam succesvol afgerond en is onlangs beëdigd als advocaat. » Bekijk Roberts profielpagina op onze website.

top
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam

Postadres
Postbus 69111
1060 CD Amsterdam

bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden