Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
top
ams advocaten
nieuwsbrief
februari 2012
 
top separator
 
Beste <<Voornaam>>,

Dit is de tweede nieuwsbrief van AMS Advocaten, die bestaat uit een selectie van de meest gelezen blogartikelen op onze website in de afgelopen maand. Als je geen prijs meer stelt op ontvangst, dan kun je je afmelden via de link die onderaan deze nieuwsbrief is weergegeven. 
 
     
     
   
 
advocaat nulurencontract mup uitgestelde prestatieplicht
Rechters hebben in twee recente zaken verzoeken van werknemers om ontheven te worden uit concurrentie- en relatiebedingen afgewezen. Het recht van een persoon om vrij te kunnen kiezen waar hij gaat werken legt het af tegen het belang van de werkgever om een (ex)werknemer te houden aan een concurrentie- en relatiebeding. 

» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
advocaat bestuurdersaansprakelijkheid Amsterdam
De bestuurder van een B.V. kan in meerdere gevallen aansprakelijk zijn voor schulden van die B.V. Zo kan het bestuur van een failliete B.V. aansprakelijk zijn voor al haar schulden. Er moet dan sprake zijn geweest van kennelijk onbehoorlijk bestuur, terwijl aannemelijk moet zijn dat het faillissement daar ook door is veroorzaakt. Maar een bestuurder kan ook rechtstreeks door een schuldeiser worden aangesproken.

» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
advocaat nulurencontract mup contract uitgestelde prestatie
Eind 2011 oordeelde de rechtbank Arnhem dat een chauffeur met een nulurencontract feitelijk een vast dienstverband had. De werkgever werd veroordeeld tot doorbetaling van het loon, ook als niet werd opgeroepen. Een oproepcontract lijkt dus een flexibele rechtsvorm met veel voordelen, maar kan desondanks vervelende gevolgen voor werkgevers hebben.

» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
advocaat bouwrecht aanneming van werk
In de bouw schakelt de hoofdaannemer vaak een onderaannemer in, die (een gedeelte van) de werkzaamheden voor de hoofdaannemer uitvoert. Hierdoor ontstaat geen contractuele relatie tussen de opdrachtgever en de onderaannemer, zodat de onderaannemer niet rechtstreeks wanprestatie kan plegen jegens de opdrachtgever. Toch kan in sommige gevallen de onderaannemer aansprakelijk zijn jegens de opdrachtgever.

» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
advocaat vastgoedrecht Amsterdam
De rechtbank Haarlem heeft zich onlangs uitgelaten over de ontbinding van een koopovereenkomst van een woning/winkel, waarbij de koper ernstige funderingsschade claimde, waarover de verkoper hem niet had ingelicht. Een aantal belangrijke onderdelen van het vastgoedrecht passeert hier de revue, zoals de onderzoeksplicht van de koper en de mededelingsplicht van de verkoper.

» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
AMS Advocaten is een samenwerkingsverband aangegaan met About Asia Business Consulting.

About Asia helpt bedrijven om activiteiten in China op te starten. Het initieert projecten met en voor Nederlandse partijen en brengt hen samen met de juiste Chinese partners of cliënten door middel van marktonderzoek op locatie, business-matching en het gericht netwerken in China. Daarnaast begeleidt About Asia Chinese ondernemers die in Nederland een onderneming willen starten.
 
     
     
     
 
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam

Postadres
Postbus 69111
1060 CD Amsterdam
space Facebook Twitter LinkedIn Google+
     
 
bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden