Hoe zit het met de persoonlijke aansprakelijkheid van een indirect bestuurder?
top
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt!
top

Het komt geregeld voor dat een bestuurder zijn functie als directeur uitoefent via een BV. Zo'n bestuurder wordt een indirect bestuurder genoemd. Uit lagere rechtspraak valt niet op te maken of een indirect bestuurder altijd persoonlijk aansprakelijk is in geval van aansprakelijkheid van de BV. De Hoge Raad sprak zich hier recentelijk over uit.
» Lees het volledige artikel op onze website

Een van de belangrijkste rechtsbeginselen wordt in het Latijn aangeduid met “Pacta sunt servanda”, en betekent dat afspraken moeten worden nagekomen. Met andere woorden: afspraken die middels een overeenkomst worden gesloten moeten worden nagekomen. Als je iets koopt, heb je recht op levering daarvan. Dat geldt ook op Marktplaats, zo blijkt uit een recente uitspraak.
» Lees het volledige artikel op onze website

In veel bouwcontracten is een arbitrageclausule opgenomen. Geschillen tussen aannemer en opdrachtgever moeten dan voorgelegd worden aan de Raad van Arbitrage voor de bouw. De arbitrageprocedure is in grote lijnen gelijk aan een gewone procedure, maar er is één belangrijk verschil.
» Lees het volledige artikel op onze website

Een huurder is in kort geding veroordeeld tot ontruiming van het gehuurde wegens een huurachterstand. Het ontruimingsvonnis is uitvoerbaar bij voorraad verklaard. Dit betekent dat de verhuurder het vonnis mag executeren (en dus ontruimen) zelfs als de huurder nog in hoger beroep gaat. Wat kan de huurder nog doen om ontruiming te voorkomen?
» Lees het volledige artikel op onze website

Een werkgever stelt een nieuwe manier van leidinggeven in. Een leidinggevende voldoet opeens niet meer aan dit nieuwe model. Moet deze werknemer vervolgens een demotie van leidinggevende naar “gewone” callcenter medewerker accepteren? Of mag zij de wijziging van arbeidsvoorwaarden weigeren? Deze vraag lag voor aan het hof in een recent arbeidsgeschil.
» Lees het volledige artikel op onze website

Een VOF heeft -in tegenstelling tot een BV- geen afgescheiden vermogen. Dit betekent dat een schuldeiser ook bij de vennoten privé verhaal kan halen, aangezien de vennoot hoofdelijk aansprakelijk is voor schulden van de VOF. In deze rechtszaak probeerde eiser zich te verhalen op het privé vermogen van de vennoot van een VOF toen deze in gebreke bleef.
» Lees het volledige artikel op onze website

top
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Adres Amsterdam
Nachtwachtlaan 20, 1058 EA
Postbus 69111, 1060 CD
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

Adres Naarden
IJsselmeerweg 100A,1411 DL
Tel: +31 35 302 00 15
Fax: +31 35 302 00 25

bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden