Ook in 2016 hebben onze advocaten weer veel geblogd over opmerkelijke rechtszaken en juridische actualiteiten.
top
Beste <<Voornaam>>,

Ook in 2016 hebben onze advocaten weer veel geblogd over opmerkelijke rechtszaken en juridische actualiteiten. Hieronder een overzicht van de 10 meest gelezen blogs van het afgelopen jaar.
top

Vloggen is misschien wel hét fenomeen van 2016. Onder meer door jongeren in Zaandam is vloggen bekend geworden. Het kan zijn dat je ongevraagd onderdeel uit bent gaan maken van een vlog die vervolgens ‘viraal’ gaat. Waar liggen de grenzen voor het ongevraagd opnemen van jouw ‘portret’?
» Lees het volledige artikel op onze website

Het hof vindt dat een werknemer die vlak voor zijn werk harddrugs had gebruikt ''niet ernstig verwijtbaar heeft gehandeld'', waardoor de werknemer recht heeft op de maximale transitievergoeding (ontslagvergoeding) van € 75.000,-.
» Lees het volledige artikel op onze website

Voor door een vennootschap aangetrokken financiering bedong de bank een hoofdelijke aansprakelijkheid van een derde partij. De vennootschap zelf kon de financiering van de bank niet op tijd terugbetalen. De derde partij keerde vervolgens haar kapitaal als dividend uit aan haar aandeelhouders, waardoor ook die derde partij voor de vordering geen verhaal meer bood. 
» Lees het volledige artikel op onze website

In deze zaak stelt een exploitant van een escortbureau dat een misdaadverslaggever onrechtmatig heeft gehandeld door beelden uit te zenden waarin hij volledig herkenbaar in beeld is. Gaat persvrijheid voor privacy bij het aan de kaak stellen van een dergelijk ernstig misdrijf (poging tot uitlokking van moord)?
» Lees het volledige artikel op onze website

Per 1 november 2016 is het wetsvoorstel voor de invoering van een Europese bevel tot conservatoir beslag op bankrekeningen aangenomen. Deze nieuwe ontwikkeling zal de inning van vorderingen uit het buitenland gaan vergemakkelijken.
» Lees het volledige artikel op onze website

Een basisschoolleraar verklaarde de liefde aan een oud-leerlinge van twaalf via de sms en op Facebook. De school wilde zijn dienstverband beëindigen nadat hij nogmaals contact met haar opzocht, ondanks een duidelijke waarschuwing van de schoolleiding. Maar de rechter wees de ontbinding af.
» Lees het volledige artikel op onze website

In deze een kwestie draaide het om bancaire zorgplicht. Een 12-jarig jongetje had een aanzienlijke effectenportefeuille van zijn vader geërfd. In zijn testament was bepaald dat het erfdeel van zijn zoon onder bewind zou worden gesteld bij twee aangewezen bewindvoerders tot zijn 25e levensjaar. Door toedoen van deze bewindvoerders gingen uiteindelijk miljoenen verloren.
» Lees het volledige artikel op onze website

De golfsport mag op het eerste gezicht minder gevaarlijk dan voetbal lijken, maar volgens de Golf Digest worden er jaarlijks ruim 40.000 golfers met lichamelijk letsel naar de eerste hulp gebracht. Hoe zit het eigenlijk met de aansprakelijkheid van degene die een ongeluk op de golfbaan veroorzaakt? 
» Lees het volledige artikel op onze website

Een klassiek dilemma: verhuizen of verbouwen? Met name bij gezinsuitbreiding, neemt de behoefte aan meer ruimte toe. Echter, verhuizen is duur en groter wonen is financieel niet altijd mogelijk. Daarom proberen steeds meer huiseigenaren creatieve oplossingen te bedenken om hun bestaande woonoppervlak te vergroten. Maar wat is hierover in de VvE reglementen geregeld?
» Lees het volledige artikel op onze website

Als ondernemer kun je flink schrikken als jouw directe concurrent adverteert met jouw naam op Google Adwords en zo hoopt jouw cliënten naar zich toe te trekken. De vraag is of dit zomaar mag. De rechtbank oordeelde hier over en verbood deze handelwijze onmiddellijk. Maar: profiteren van andermans naam mag wel.
» Lees het volledige artikel op onze website

top
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Adres Amsterdam
Nachtwachtlaan 20, 1058 EA
Postbus 69111, 1060 CD
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

Adres Naarden
IJsselmeerweg 100A,1411 DL
Tel: +31 35 302 00 15
Fax: +31 35 302 00 25

bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden