Lees meer over onder andere deze spraakmakende zaak!
top
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt!
top

Een 12-jarig jongetje had een aanzienlijke effectenportefeuille van zijn vader geërfd. In zijn testament was bepaald dat het erfdeel van zijn zoon onder bewind zou worden gesteld bij twee bewindvoerders totdat de zoon 25 jaar zou zijn. Door bewindvoerders en bank gingen zijn miljoenen verloren.
» Lees het volledige artikel op onze website

In een recente uitspraak kwam de vraag aan de orde of het niet oneerlijk was dat de ene eigenaar een B&B mocht exploiteren via Airbnb, maar exploitatie als hotel werd verboden. Lees de blog voor de uitspraak van de rechter in deze kwestie.
» Lees het volledige artikel op onze website

In een kort geding tussen bierbrouwer Bavaria en internetbedrijf Yourhosting, ging het om de vraag of de bekende slogan “Zo. Nu eerst een Bavaria.” een auteursrechtelijk beschermd werk was. Yourhosting zou volgens Bavaria inbreuk maken op haar auteursrecht met de slagzin “Zo. Nu eerst naar de cloud.”
» Lees het volledige artikel op onze website

Tussen Playboy en Geenstijl woedt al jaren een (auteursrechtelijke) strijd. In deze zaak draaide het om de vraag of Geenstijl in strijd met het auteursrecht heeft gehandeld door een hyperlink te plaatsen die verwijst naar een locatie waar (nog niet officieel) gepubliceerde foto’s van Britt Dekker stonden.
» Lees het volledige artikel op onze website

Onder het mom van vrijheid van meningsuiting mag er in het openbaar veel gezegd worden. Op sociale media wordt de grens nog vaker opgezocht. Uitlatingen op Twitter dienen met een korreltje zout genomen te worden. Maar er zijn gevallen waarin stelselmatige ongenuanceerde berichtgeving kunnen leiden tot ernstige reputatieschade.
» Lees het volledige artikel op onze website

Meestal is in de algemene voorwaarden een exoneratiebeding opgenomen. Dit houdt in dat de aansprakelijkheid voor schade, als gevolg van tekortkomingen in de prestatie, wordt beperkt. In deze zaak ontstond verwarring over de interpretatie en de redelijkheid van het beding.
» Lees het volledige artikel op onze website

top
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres Amsterdam
Nachtwachtlaan 20, 1058 EA
Postbus 69111, 1060 CD Amsterdam
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325


Bezoekadres  Naarden
IJsselmeerweg 100A
1411 DL Naarden
Tel: +31 35 302 00 15
Fax: +31 35 302 00 25

bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden