Wat is het precies en wat voegt het toe aan de bestaande rechtspraktijk?
top
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt!
top

In navolging van een aantal mondiale handelscentra opent Nederland per 1 januari 2017 een 'commercial court' voor het oplossen van internationale handelsconflicten. Maar wat is het precies en wat voegt het toe aan de bestaande rechtspraktijk?
» Lees het volledige artikel op onze website

Beslaglegging kon tot nu toe alleen op Nederlandse bankrekeningen. Maar er is nu een procedure in de maak waarbij ook beslag kan worden gelegd op saldi op bankrekeningen in andere EU-landen.
» Lees het volledige artikel op onze website

Een werknemer wordt op staande voet ontslagen nadat ontdekt werd dat hij zich jarenlang schuldig maakte aan verduistering. Zijn echtgenote werkt voor hetzelfde bedrijf. De werkgever vertrouwt haar nu niet meer en wil dat ze vertrekt. Heeft de werkgever voldoende grond om ook de echtgenote van de stelende werknemer te ontslaan?
» Lees het volledige artikel op onze website

In een recente uitspraak van de Ondernemingskamer heeft een rechter zich voor het eerst uitgelaten over de vraag of het adviesrecht van een ondernemingsraad (OR) ook geldt tijdens het faillissement van een vennootschap.
» Lees het volledige artikel op onze website

Geluk zit soms in een klein hoekje. Een beveiliger vindt na afloop van zijn dienst op Schiphol een paar honderd euro op de grond. Hij neemt het geld mee naar huis. De volgende dag keert het aanvankelijke geluk zich tegen de man: bij aankomst op het werk wordt hij op staande voet ontslagen.
» Lees het volledige artikel op onze website

In deze zaak stond de vraag centraal of een koper recht had op restitutie van zijn aanbetaling nadat een koop niet door was gegaan. De rechtbank onderzocht wat de partijen hierover zijn overeengekomen. De vraag rijst of een onvoorwaardelijk recht op restitutie geen afbreuk doet aan de functie van een aanbetaling.
» Lees het volledige artikel op onze website

top
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres Amsterdam
Nachtwachtlaan 20, 1058 EA
Postbus 69111, 1060 CD Amsterdam
Tel: +31 20 308 03 15
Fax: +31 20 308 03 25


Bezoekadres Naarden
IJsselmeerweg 100A, 1411 DL
Tel: +31 35 302 00 15
Fax: +31 35 302 00 25

bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden