Minder betaald krijgen, voor dezelfde baan. Mag dat?
top
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt!
top

Een werkneemster van modeketen Miss Etam verloor door een reorganisatie haar baan, maar kreeg een andere baan aangeboden. Die baan was nagenoeg gelijk, behalve dan het veel lagere salaris. Is dit een toegelaten toepassing van de stoelendansmethode bij reorganisatie? 
» Lees het volledige artikel op onze website

Nu de economie weer aantrekt, zien we dat er weer meer bedrijfsovernames plaatsvinden. De overname van een bedrijf is zowel voor de koper als de verkoper een belangrijk proces, waarbij helaas ook veel kan misgaan. De meeste geschillen ontstaan omdat partijen zich niet goed laten adviseren of hun afspraken niet duidelijk genoeg op papier (laten) zetten. 
» Lees het volledige artikel op onze website

De Hoge Raad heeft onlangs geoordeeld over de vraag of een borgtochtovereenkomst tussen een curator en de echtgenote van een schuldenaar kan worden aangetast door de borg met een beroep op dwaling. Centraal daarbij stond de vraag of aansluiting moet worden gezocht bij een eerdere rechtspraak waaruit volgt dat als een bank een borgtochtovereenkomst aangaat deze een informatie- en zorgplicht heeft ten opzichte van de borg.
» Lees het volledige artikel op onze website

Tussen de franchisegever en de franchisenemer van een wasstraat in Amsterdam ontstaat ruzie als de franchisevergoeding niet meer wordt betaald. De franchisegever ontbindt de overeenkomst maar in het kort geding dat daarop volgt blijkt plotseling dat er sprake is van een huurovereenkomst. Welke spelregels gelden er precies tussen deze ruziemakers? 
» Lees het volledige artikel op onze website

Uit het vorige blog van advocaat Hein Hoogendoorn kwam naar voren dat de ene aandeelhouder in kort geding van de andere aandeelhouder kan vorderen, dat deze zijn aandelen aan hem moet verkopen. Niet bij elk geschil tussen aandeelhouders is sprake van een situatie die zich leent voor een kort geding. 
 » Lees het volledige artikel op onze website

De mate van bescherming van uw merk hangt af van het onderscheidend vermogen. Daarnaast is het van belang om pro-actief op te treden tegen mogelijke inbreuken op uw merk. Doet u dit niet, dan verliest het merk langzaam maar zeker haar bescherming. Beide aspecten kwamen naar voren in een recente uitspraak. » Lees het volledige artikel op onze website

top
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam

Postadres
Postbus 69111
1060 CD Amsterdam

bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden