Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
top
ams advocaten
 
top separator
 
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt! 
 
     
     
   
 
In een recent  kort geding ging de rechter in op de vraag of het onrechtmatig is om bekende klanten van een ander te benaderen. Op het eerste gezicht lijkt het geoorloofde concurrentie, maar er is meer aan de hand. Advocaat Marco Guit vat de zaak samen.
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Een werknemer mag naast zijn werk voor een werkgever nevenwerkzaamheden verrichten. Dit wordt anders als hierdoor de werkgever schade wordt aangedaan omdat bijklussende werknemer concurreert. Waar ligt de grens? Sander Schouten legt uit hoe het zit.
» Lees het artikel op onze website
 
     
     
   
 
De bank heeft een bijzondere zorgplicht ten opzichte van haar cliënten. In een recent kort geding stond de vraag centraal of deze zorgplicht aan opzegging van de kredietrelatie met een ondernemer in de weg stond. De ondernemer meende dat mondeling was toegezegd dat de financiering zou worden gecontinueerd. Thomas van Vugt doet verslag.
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Een vonnis kan net als een vordering verjaren. Voor de meeste vorderingen geldt een verjaringstermijn van 5 jaar, een vonnis verjaart na 20 jaar. Maar hoe zit het met de verplichting om rente te betalen over het bedrag dat in het vonnis is toegewezen? Dit was de kernvraag in een recente rechtszaak, die Hidde Reitsma bespreekt.
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
Een gemeenteambtenaar kon zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en bestudeerde de financiële gegevens van collega's en BN'ers. De gemeente ontsloeg hem. De ambtenaar ging in bezwaar en beroep. Advocaat ambtenarenrecht Chrisje Bosman bespreekt het vonnis.
» Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
   
 
AMS Advocaten wordt regelmatig benaderd door mensen die ontevreden zijn over het advies van hun rechtsbijstandsverzekeraar. In zo'n geval heeft u ook recht op een second opinion. Een advocaat van uw keuze beoordeelt het advies van de verzekeraar. Thomas van Vugt, die regelmatig gevraagd wordt een second opinion te geven, legt uit hoe het werkt. » Lees het volledige artikel op onze website
 
     
     
     
 
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam

Postadres
Postbus 69111
1060 CD Amsterdam
space Facebook Twitter LinkedIn Google+
     
 
bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden