Lees in de blog welke ontslagrechten een werknemer heeft en onder welke omstandigheden een werknemer deze rechten verliest.
top
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt!
top

Het hof Den Haag vindt dat een werknemer die vlak voor zijn werk harddrugs had gebruikt “niet ernstig verwijtbaar heeft gehandeld”, waardoor de werknemer recht heeft op de maximale transitievergoeding (ontslagvergoeding) van € 75.000,-.
» Lees het volledige artikel op onze website

Het wordt VvE-leden doorgaans verboden om zonder toestemming van de vergadering wijzigingen aan te brengen aan gemeenschappelijke zaken. In een recente rechtszaak had een VvE-lid dat 18 jaar geleden toch gedaan. Pas na 18 jaar vordert de VvE dat het balkon in de oude staat wordt teruggebracht.
» Lees het volledige artikel op onze website

Een dame is op Vakantieveiling.nl de hoogste bieder op een achtdaags verblijf in een villa op Corfu. Zij betaalt daarvoor slechts € 11,-. Omdat ze geen vliegtickets kon krijgen, heeft ze de reis geannuleerd. Vakantieveiling brengt haar vervolgens € 352,- aan annuleringskosten in rekening, deze weigert zij te betalen. 
» Lees het volledige artikel op onze website

Een huurbeding is een bepaling in de hypotheekakte waaruit volgt dat de eigenaar van een woning alleen mag verhuren met toestemming van de hypotheekhouder (de bank). In de volgende twee uitspraken werd het huurbeding door de bank ingeroepen.
» Lees het volledige artikel op onze website

De golfsport lijkt op het eerste gezicht minder gevaarlijk dan bijvoorbeeld voetbal, maar in realiteit lopen jaarlijks velen golfers lichamelijk letsel op. Hoe zit het met de aansprakelijkheid van degene die een ongeluk op de golfbaan veroorzaakt? Is de schade voor eigen risico of is de veroorzaker aansprakelijk?
» Lees het volledige artikel op onze website

Als een aannemer tekortschiet in zijn werk, dan mag de opdrachtgever in beginsel zijn betalingsverplichting opschorten. Maar dit opschortingsrecht is niet onbeperkt. De Raad van Arbitrage voor de Bouw oordeelde onlangs dat de opschorting wel in verhouding moet staan tot het gebrek.
» Lees het volledige artikel op onze website

top
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Adres Amsterdam
Nachtwachtlaan 20, 1058 EA
Postbus 69111, 1060 CD
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325


Adres Naarden
IJsselmeerweg 100A, 1411 DL
Tel: +31 35 302 00 15
Fax: +31 35 302 00 25

bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden