Onderneem stappen om schade te bebeperken en uw rechten veilig te stellen!
top
Beste <<Voornaam>>,

We hebben weer een selectie gemaakt van de meest gelezen blogartikelen van de afgelopen maand. We hopen dat je er wat aan hebt!
top

Nadat de banken hadden aangegeven geen nieuwe financiering te zullen verlenen is Imtech failliet verklaard. Veel leveranciers dreigen gedupeerd te raken. Wat zijn de mogelijkheden om rechten van schuldeisers zoveel mogelijk veilig te stellen?
» Lees het artikel op onze website

Het heeft een jarenlang voortraject gehad: het nieuwe auteurscontractenrecht dat per 1 juli 2015 is ingegaan. Het doel ervan is een wettelijke bescherming te bieden voor makers (lees: niet alleen auteurs, maar ook uitvoerende kunstenaars) tegen de ‘wurgcontracten’ en de scheefgegroeide onderhandelingspositie tussen makers en exploitanten. De zes belangrijkste veranderingen op een rij. » Lees het artikel op onze website

Bij correspondentie tussen een particulier en een bank maakt de bank een fout in een document. Die levert de particulier tienduizenden euro’s op. De bank herstelt niet veel later de fout, maar de particulier stelt zich op het standpunt dat er een bindende overeenkomst tot stand is gekomen. Heeft hij daar gelijk in of moest hij begrijpen dat er sprake was van een vergissing?
» Lees het artikel op onze website

De erfgrens is vaak aanleiding voor geschillen. Dat De Rijdende Rechter er meerdere seizoenen van zijn programma mee kan vullen, zegt wel genoeg. Het gaat er bij die geschillen vaak om of een buurman door verjaring eigenaar is geworden van grond dat oorspronkelijk hoort bij een naastgelegen perceel. Verwarrend genoeg is de verjaringstermijn ook steeds verschillend. Een uitleg. 
» Lees het artikel op onze website

De regels rondom ontslagvergoedingen zijn per 1 juli 2015 veranderd. AMS Advocaten legt uit in welke gevallen een werknemer aanspraak kan maken op een transitievergoeding en een aanvullende billijke vergoeding onder de Wet Werk en Zekerheid (WWZ). 
» Lees het artikel op onze website

Wat zijn de belangrijkste stappen bij een fusie of bedrijfsovername? Hierbij zal onder meer aandacht zijn voor het due diligence onderzoek, waarmee inzicht wordt verkregen in de positie van de betreffende onderneming. Zo worden potentiële risico’s in kaart worden gebracht, kunnen de te geven garanties en financiele waarborgen worden vastgesteld en kan een weloverwogen beslissing worden genomen over het wel of niet doorgaan van een transactie. » Lees het artikel op onze website

top
AMS Advocaten N.V.
E-mail: info@amsadvocaten.nl
Tel: +31 20 3080315
Fax: +31 20 3080325

KvK-nr: 53039734
BTW-nr: NL850716446B01
Bezoekadres
Nachtwachtlaan 20
1058 EA Amsterdam

Postadres
Postbus 69111
1060 CD Amsterdam

bottom
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op de AMS Advocaten nieuwsbrief.
Problemen bij het bekijken van deze e-mail? Klik hier om in je browser te openen
Wil je niet langer de AMS Advocaten nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om je af te melden